GYÜRK ANDRÁS

Full text search

GYÜRK ANDRÁS
GYÜRK ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Sajnálom, hogy miniszter úr a televíziós közvetítéshez igazítja a parlamenti jelenlétét, és a televíziós közvetítés végeztével itthagy bennünket, hogy beszélgessünk. Természetesen tisztelettel köszöntöm államtitkár urat a mostani vitán, én mégis miniszter úr mondandójára vagyok kénytelen reagálni, hiszen ő szólt hozzá az előzőekben.
(16.00)
Röviden az ifjúsági párbeszéd kérdéséről: azt mondja, hogy az elmúlt esztendőkben politikai szemezgetés folyt. Nem; tizenhét jelentős ifjúsági világi szereplővel folytatott párbeszédet az elmúlt esztendőkben a minisztérium. És mindenki, aki jelentős szereplőként bejelentkezett ebbe a körbe, tagja lehetett ennek a körnek. Kilenc szereplővel indult ez a párbeszédfolyamat, és tizenhétnél tartott az elmúlt esztendő végén. Nem politikai barátokról volt szó, hanem az ifjúsági korosztályt képviselő, jelentős szervezetekről.
Most azonban valódi szemezgetés kezdődött el sajnos, hiszen arról értesültünk a minisztérium hivatalos dokumentumaiból, hogy az Ifjúsági és Sportminisztérium mindösszesen három, tizenhét helyett három ifjúsági szervezettel képzeli el kialakítani az új ifjúsági intézményrendszert. Ezek közül az egyiknek a vezetője egy szocialista politikus, a másik vezetői minisztériumi tisztségviselők, a harmadik valóban működő, jelentős szervezet pedig visszautasította, hogy részt vegyen ebben a típusú álpárbeszédben.
És ha megengedik, röviden még egy dologra reagálnék. Miniszter úr arról beszélt, hogy nem szűnik meg a játszótér-felújítási program, illetve az ifjúsági házak felújításának programja, és rémképeket festek itt fel. Nos, én két dologról beszéltem: egyrészt megszűnő programokról, másrészt elsorvasztott programokról. A játszótér-építési program és az ifjúsági házak felújításának programja az elsorvasztott kezdeményezések körébe tartozik.
Az idén jóval kevesebb költségvetési támogatás jut ezekre a célokra, mint a megelőző esztendőkben. És hogy jut egyáltalán, az is ellenzéki módosító indítványoknak köszönhető, amelyeket hosszú vita eredményeképpen végül is a szocialista politikusok is támogattak. De ezek a programok sajnos elsorvadnak az elkövetkező időszakban, úgy tűnik.
Köszönöm szépen a lehetőséget, elnök asszony. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit