FEHÉRVÁRI TAMÁS

Full text search

FEHÉRVÁRI TAMÁS
FEHÉRVÁRI TAMÁS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Sajnálom, hogy miniszter úr elhagyta a termet, hiszen az előbbi részösszefoglalójában érintett egy olyan kérdést, amelyet nem tudok szó nélkül hagyni.
Érdekes az önök kommunikációja. Délelőtt az ifjúsági és sportbizottsági ülésen azt hallottuk, hogy a sportra több pénz jut, mint az elmúlt évben. Egyébként ezt halljuk a sajtóban, halljuk a médiában is, hallottuk a költségvetési vita kapcsán is. Most délután azt hallottuk, hogy az ifjúsági terület is több pénzt kap a 2003-as költségvetési évben, sőt azt is hallottuk - ha nem is pontos számot - a miniszter úrtól, hogy százmilliós nagyságrendben kerül pénz a játszóterekre.
Azt viszont nem hallottuk önöktől, ezeket mi mondjuk mindig, hogy az önkormányzatokat ez a kormány olyan rettenetes helyzetbe hozta, hogy azokat az önrészeket, amelyeket az önök pályázataira az önkormányzatoknak biztosítani kell, gyakorlatilag nem hiszem, hogy elő fogják tudni teremteni. Ezáltal az a szomorú tény következik be, hogy ezek az önkormányzatok hiába szeretnének pályázni, hiába írják ki önök a minisztériumon keresztül a játszótér-építési akciójukat vagy pedig bárminemű programtámogatásukat, az önkormányzatoknak nincs lehetőségük ezeket megtámogatni, illetve saját önrészüket vállalni.
Ennek ellenére délelőtt a sportbizottsági ülésen egy örömteli hírt is hallottam, amit helyettes államtitkár úr említett ott. Azt mondta, amikor a Magyar Olimpiai Bizottság beszámolója kapcsán a sport általános problémáival is foglalkoztunk, hogy abban az esetben, ha a sportra nem lesz kellő forrás ebben az évben, akkor a minisztérium mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a magyar sport helyzetét pótlólagos források bevonásával támogatni tudja az idei költségvetési évben.
Mindezt oly módon teszi, hogy eközben (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) 3 milliárd forintot, mondjuk, a Forma-1-re fogunk fordítani, amely nem igazán a mai magyar fiatalság egészségi állapotát javítja.
Köszönöm a türelmüket.
(16.20)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit