DR. NYITRAI ZSOLT

Full text search

DR. NYITRAI ZSOLT
DR. NYITRAI ZSOLT (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Köszönöm szépen a szót. Pettkó András MDF-es képviselőtársam előre bejelentett hozzászólásához szeretnék csatlakozni. Ő az ifjúsági párbeszédrendszer megnyirbálásáról, a párbeszédben részt vevők körének szűkítéséről ejtett szót, én pedig az ifjúsági intézményrendszer csorbítását szeretném itt mindenképpen hangsúlyozni e jelentés kapcsán.
Hiszen amíg miniszter úr itt volt, addig megegyeztünk abban, hogy ezek az intézkedések, amelyek 2001-ben történtek kormányzati szinten, jók és eredményesek voltak. Tehát minden olyan lépés, intézkedés, ami ehhez képest visszalépés - a szillogizmus módszerét alkalmazva rá lehet jönni, hogy nem jó. Tehát amik most történnek, nem jó dolgok.
A Nemzeti Gyermek- és Ifjúsági Közalapítvány pénzösszegét például ez a költségvetési törvény szintén jelentős mértékben megnyirbálta.
Ez a közalapítvány az, amely többek között fogyatékos gyermekek, fogyatékos fiatalok képzését ellátó iskolákat tart fönn. Önök csökkentették ezeket a fajta pénzösszegeket. Tehát nem tudom, hogy a feladatot hogyan fogják végrehajtani.
Nem lehet azzal védekezni, államtitkár úr - látom, hogy kicsit morcosan néz hátrafelé -, hogy majd az Oktatási Minisztérium ezt el fogja látni. Hiszen hallottuk már ezeket a reagálásokat, írásbeli kérdést tettünk fel az oktatási miniszternek, aki egyértelműen leírta, meg tudom mutatni államtitkár úrnak, hogy nem vállalják ezeket a fajta dolgokat. Tehát úgy gondolom, amikor erről a jelentésről beszélünk, ami a múltra vonatkozik, akkor mindenképpen szót kell ejtenünk a jelenről is azért, mert az a fiatalok jövőjét fogja meghatározni, tisztelt államtitkár úr.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit