DR. PAP JÁNOS

Full text search

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A 43. pontban van egy olyan megjelölés ismét, amiről azt gondolom, hogy értelemzavaró. Önök tesznek egy felsorolást, mely szerint erózió, szélerózió. A talajtani tudományban a szélerózió defláció, az erózió pedig a víz pusztító munkája. A FAO újabb besorolása szerint viszont már az is elfogadott, hogy vízerózió és szélerózió. Tisztelettel arra kérem önt, hogy vagy az előbbi megoldást, ami a magyarban általános és elterjedt, eróziót és deflációt használják a törvényben, vagy pedig úgy, ahogy a FAO ezt fölsorolja, szélerózió, illetve vízerózió; akkor egyértelmű és elkülöníthető, egyébként pedig nehezen kezelhető.
A következő az 54. pont. Amit ön mondott, hogy indokolt és ökológiai feltétel. Tisztelt Államtitkár Úr! Az 54. pontban önök a térségi tájrehabilitációt igénylő területek övezetében a roncsolt felületeket veszik. Azt gondolom, ez nagyon hibás megközelítés. Komplex rehabilitáció nemcsak felhagyott bányagödröknél szükséges, hogy mondjak önnek egy példát: Szigetköz. Nem roncsolt a terület, hanem egyszerűen a Szigetköz alapját jelentő vizet - mint tudjuk - '92-ben elterelték tőlünk. Azt gondolom, hogy ott komplex rehabilitációra van szükség. Talán nem véletlen, hogy egyébként a térképen kimaradt a Szigetköz komplex tájrehabilitációba sorolása. Bizony, nem a roncsolt felületeket kell csak elsősorban, hanem a helyreállítás és újrahasznosítás megfogalmazást teszem én be. A roncsolt felületek bennhagyása a rehabilitálandó területeknek jelentős és nagy leszűkítését jelentené.
Az 59. pontban - higgye el nekem, államtitkár úr, hogy nincs ilyen, hogy rendszeres belvízjárta terület. Vízjárta terület van. Ha a folyó kilép a medréből, azt árvíznek hívjuk. A belvíz teljesen másképp keletkezik. Nagyon hibás és helytelen megfogalmazás, hogy belvízjárta terület. Higgye el nekem, és kérdezzen meg vízügyi szakembereket, nincs ilyen, hogy belvízjárta terület. Belvizes terület vagy belvízre érzékeny terület, különböző megfogalmazások lehetnek, de belvízjárta terület egészen biztosan nincs.
A hullámtér, nyílt ártér, erózió, defláció ismétlődnek, ezekről nem szólnék. (Az elnök csenget.) Rendes hozzászólásra kértem, elnök úr…

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit