TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Mindannyian tudjuk, hogy az adóhatóság feladata több millió adózó állampolgár, jogi személy, jogi személyiség nélküli társaságok, egyéni vállalkozók ellenőrzése, törvények számonkérése, s ha netán valaki a törvényt elvéti, akkor azoknak a szankcionálása. Éppen ezért megdöbbentő a Közbeszerzési Döntőbizottság ez év március 24-ei határozata - 2962. számon jelent meg -, amely az adóhatóságot többszörösen elmarasztalja egy nagyon érdekes közbeszerzési ügyben.
Az adóhivatal a balatonfüredi üdülőtelepének felújítására kiírt pályázat elbírálásakor kizárta az eljárásból a rivális pályázókat. További súlyosbító tényezőként értékelte, hogy az adóhivatal úgy választotta ki a győztest, hogy a többi érvényes ajánlatot figyelmen kívül hagyta, továbbá azt is, hogy a jogsértés már nem orvosolható, ugyanis az adóhivatal vezetői a zajló jogorvoslati eljárás ellenére szerződést kötöttek a céggel. Az eset érdekessége, hogy az összes, saját kivitelező részleggel rendelkező céget kizárták a pályázatból. Ugyancsak súlyosbító körülményként értékelte a döntőbizottság, hogy az APEH nem tanúsított segítő együttműködést, ráadásul korábban már összeütközésbe került a törvénnyel. Mindezeket figyelembe véve kétmillió forintra bírságolta az adóhivatalt a döntőbizottság.
Kérdezem tehát a miniszter úr helyett az államtitkár urat, tudtak-e az eljárásról, annak törvénysértő mivoltáról, tudják-e, hogy az APEH sorozatosan megszegi most már a közbeszerzési törvényt, tisztában vannak-e azzal, hogy az adóhivatal ezzel az eljárással milyen kárt okozott az államnak, történt-e az ügyben számonkérés, és megtörtént-e az adóhivatal, illetve az állam kártalanítása a kétmillió forint bírsággal. Kérdezem tehát az államtitkár urat, tud-e ezekre válaszolni.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit