MÁRTON ATTILA

Full text search

MÁRTON ATTILA
MÁRTON ATTILA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A Horn-kormány hosszú ígérgetései és képviselőinek meddő szócséplése után a polgári kormány a szükséges előkészítések után 2001-ben hozzákezdett a Hajdúszoboszlót elkerülő 4-es számú főútvonalszakasz megépítéséhez. A kormányváltásig, illetve a szükséges pénz el nem fogyásáig, tehát a múlt esztendő végéig az építkezés jól haladt. Az elmúlt év őszén kérdést intéztem a miniszter úrhoz, hogy a kormány biztosítja-e a szükséges pénzeszközöket a Hajdúszoboszlót elkerülő 4-es számú főútvonalszakasz megépítéséhez, továbbépítéséhez és befejezéséhez. Akkor László Csaba pénzügyminiszter úrral egyeztetett válaszában azt írta a két miniszter, hogy 2003-ra a szükséges 2,5 milliárd forintot a költségvetésbe betervezik, és így biztosítják, hogy a polgári kormány által elkezdett és jó ütemben haladó beruházás határidőre, vagyis 2003 októberére elkészülhessen.
Az írásban tett ígéreteik ellenére a költségvetés beterjesztésekor azonban csak a szükséges összegnél 700 millió forinttal kevesebbet terveztek be a beruházásra, majd az általam benyújtott módosító indítványokat, amelyek az önök által is megígért teljes összegre, tehát 2,5 milliárd forintra történő kiegészítést tartalmazták volna, a kormány és a kormánypárti többség nem támogatta. Ígéreteikkel ellentétes cselekedeteik eredményeképpen kérdésessé vált a Hajdúszoboszló város által már egy évtizede várt elkerülő útszakasz megépítése.
Tisztelt Államtitkár Úr! A fentiek ismeretében mit tud mondani Hajdúszoboszló lakóinak, pénz hiányában hogyan fog határidőre elkészülni az elkerülő szakasz? Ha esetleg a kivitelezést mégis a megkezdett jó ütemben kívánják folytatni - vagy egyáltalán folytatni -, ugyancsak pénz hiányában hogyan fogják kifizetni a kivitelezésben dolgozó cégeket, melyek között megtalálhatók Hajdúszoboszló és környékének kis- és közepes vállalkozói is? A száz százalékban elvégzett munkájukért mikor fogják teljes összegben megkapni majd a pénzüket, avagy 700 millió forintot a kis- és középvállalkozások hitelezzenek a kormánynak? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Úgy tűnik, hogy a hajdúszoboszlói elkerülő a Medgyessy-kormány be nem váltott ígéreteinek egyike lesz. Ugye, nem?
Várom válaszát. Köszönöm. (Szórványos taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit