HERÉNYI KÁROLY

Full text search

HERÉNYI KÁROLY
HERÉNYI KÁROLY (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! A szocialista-szabad demokrata kormány tavaly ősszel a humanizmus jegyében lehetővé tette azt, hogy ez év március 1-je óta törvény már ne büntesse azokat, akik nagy nyilvánosság előtt kábítószer-fogyasztásra hívnak fel. Tegnap óta valós alternatívaként szabadon és gátlástalanul lehet demonstrálni a drogok szabad fogyasztásáért. A keresztény erkölcsi értékek és eszmék vallói, ha úgy tetszik, a konzervatív felfogású polgárok értetlenül állnak a történtek előtt. Azt várnák, hogy az ország felelős választott vezetői egy emberként vessenek gátat a testet, lelket, szellemet megnyomorító szenvedély terjedésének.
De nem ez történik. A kormánypárti többség és az ön tárcája, miniszter úr, az önök által felpuhított büntető törvénykönyvre hivatkozva asszisztálnak a light drogok szabad fogyasztását szolgáló rendezvényekhez, illetve a tegnapi rendezvényhez. Egy héttel ezelőtt, napirend előtti felszólalásomra adott válaszában ön a következőket nyilatkozta: “Megint más kérdés az, hogy bűncselekményt követ-e el az, aki az utcára megy, és egy ilyen álláspontot hangoztat vagy sem. Ha népszerűsítené kívánná a kábítószer-fogyasztást, akkor természetesen felmerülhetne a büntetőjogi üldözés szükségessége. Nem ez történik az én tudomásom szerint, hanem az emberek egyik csoportja véleményt nyilvánít a tekintetben, hogy szükségét érzi a jogi szabályozás megváltoztatásának.”
Komolyan gondolja, miniszter úr, komolyan gondolják tisztelt kormánypárti képviselőtársaim, hogy a tegnapi demonstráció, ha indirekt módon is, ha áttételesen is, de nem a light drogok fogyasztására ösztönöz? Komolyan gondolják, hogy ez a rendezvény a magyarországi kábítószer-fogyasztás visszaszorítását szolgálja?
(15.00)
A Magyar Demokrata Fórum következetesen képviseli azt az álláspontot, amely a polgári kormány igazságügy-miniszterének, Dávid Ibolyának az ideje alatt a büntető törvénykönyv vonatkozó paragrafusainak szigorításában öltött testet.
Kérdezem önt, tisztelt miniszter úr: gyermekeink, ifjúságunk jövője érdekében átgondolta-e a kormány tavaly őszi döntésének a súlyát? Kérdezem önt, miniszter úr: átgondolták-e ennek a döntésnek a következményeit? Kérdezem önt: hogyan kíván a kormány fellépni a kábítószer terjedése és terjesztése ellen? És végül kérdezem: felelősséget érez-e a kormány a nemzet jövőjéért, vagy inkább a Kendermag Egyesület céljaival ért egyet?
Várom szíves válaszát. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit