NÉMETH ZSOLT

Full text search

NÉMETH ZSOLT
NÉMETH ZSOLT (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! a négypárti egyeztetésen jeleztem, hogy a Fidesz a maga részéről készen áll arra, hogy az iraki újjáépítésben, az Irak humanitárius megsegítését célzó tevékenységben szerepet vállaljon Magyarország, és ennek érdekében egy megfelelő katonai kontingens összeállítására kerüljön sor. Az erre vonatkozó tárgyalásokra készen állunk.
Ugyanakkor az előttünk fekvő előterjesztés kifejezetten katonai funkcióra kívánja kiküldeni a 300, illetőleg 600 főnyi katonát. Mi a magunk részéről ezt szintén tudjuk támogatni, de támogatnunk kell a nemzetközi felhatalmazást is, a nemzetközi erőfeszítéseket is.
Tehát a Fidesz három igent mond. Igent mondunk a humanitárius erőfeszítésekre, illetőleg az újjáépítésben részt vállaló magyar katonai kontingensre. Igent mondunk a nemzetközi felhatalmazásra, a nemzetközi egységes álláspont kialakítására, és ebben az esetben tudunk igent mondani a katonai jellegű tevékenység támogatására is.
Ezért szeretném jelezni, hogy a sürgősségét ennek a javaslatnak a Fidesz-Magyar Polgári Párt támogatja, ugyanakkor a Házszabálytól való eltérést nem tudjuk támogatni, mert mind ez idáig nem tudtuk kialakítani azt a közös álláspontot ebben a kérdésben, amely meggyőződésem szerint kialakítható.
Ami pedig a másik javaslatot illeti, bár arról is fogunk szavazni, de akkor már nem szeretném külön indokolni a Házszabálytól történő eltérés támogatását; szeretném jelezni, hogy a tranzit esetében a Fidesz-Magyar Polgári Párt támogatja a kormánynak, illetőleg a megfelelő nemzetközi szereplőknek a kérését, és ebben az esetben a Házszabálytól történő eltérést is támogatni fogjuk.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit