MESTERHÁZY ATTILA

Full text search

MESTERHÁZY ATTILA
MESTERHÁZY ATTILA gyermek-, ifjúsági és sportminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Meggyőződésünk, hogy Zánkának gyermek- és ifjúsági célokat kell elsősorban szolgálnia, és ebben kell olyan szerepet vállalnia, ami mindenképpen a kor igényeihez és a kereslethez igazodik. Sőt, azt lehet mondani, hogy az európai uniós csatlakozás küszöbén Zánkának még többletlehetőségei is kell hogy legyenek, hiszen szolgálhat egy nemzetközi találkozóhelyként vagy egy európai uniós oktatási központként, vagy akár diákolimpiák helyszíneként. Hiszen Zánka főbb céljai között jelenleg is az ifjúság, az ifjúsági oktatás, a sport és a szabadidő értelmes és aktív eltöltése szerepel. Éppen ezért és annak érdekében, hogy Zánka megőrizhesse versenyképességét, elkészült egy olyan tanulmány, amely a fejlesztési koncepciót, a fejlesztési célokat hivatott megítélni.
Ebben a koncepcióban a következő főbb prioritásokat vették figyelembe: a közfeladatokat magas színvonalon tudja ellátni, piaci logikával, de szociális szempontok figyelembevételével tudjon működni, az állami vagyon gyarapítása mellett hosszú távon kormányzati támogatás nélkül lássa el a közfeladatokat, kapcsolódjon állami gazdaságfejlesztési programokhoz.
Ezen túl elkészült egy infrastruktúra-fejlesztési program is, egy műszaki állapotfelmérés, amely körülbelül azt állapította meg, hogy 2,9 milliárd forint forrásra van szükség ahhoz, hogy ezt a fejlesztést meg lehessen valósítani. A finanszírozás egyik módja és talán az első lépése az, hogy április 11-én megtörtént egy törzstőkeemelés 200 millió forint értékben, így Zánkának 400 millió forint fölé emelkedett a törzstőkéje. Ez mindenképpen garanciát jelent arra, hogy a zánkai kht. az európai uniós forrásokból az önrészt biztosítani tudja, ahogy ez a nemzeti fejlesztési terv programjai között is szerepel.
Ezen túlmenően két héten belül elkészül egy beruházási finanszírozási terv is, amelyből kiolvashatók azok a számok, amivel a minisztériumnak vagy az állami költségvetésnek esetleg egy későbbi fázisban hozzá kell járulnia még ezekhez a fejlesztésekhez, hogy ezt minél hamarabb és minél zökkenőmentesebben lehessen megvalósítani.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit