ELNÖK (dr. Dávid Ibolya)

Full text search

ELNÖK (dr. Dávid Ibolya)
ELNÖK (dr. Dávid Ibolya): Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársaim! Szavazásra teszem fel a napirend kiegészítésére vonatkozóan, hogy a magyar nemzeti katasztrófaalap létrehozásával kapcsolatban tett Fidesz-előterjesztést az Országgyűlés elfogadja-e. Kérem képviselőtársaimat, szavazzanak! (Szavazás.)
Tisztelt Képviselőtársaim! Az Országgyűlés a határozatot 150 igen szavazattal, 193 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy kiegészíti-e a ma kezdődő ülés napirendjét a helyi önkormányzati képviselők jogállásának egyes kérdéseiről szóló 2000. évi XCVI. törvény módosításáról szóló, Bóka István, Selmeczi Gabriella és Bartha László, Fidesz, képviselők által előterjesztett törvényjavaslattal. Kérem önöket, hogy géppel szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 150 igen szavazattal, 194 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett a napirendi kiegészítésre tett javaslatot elutasította.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy kiegészíti-e a ma kezdődő ülés napirendjét a védett őshonos állatfajták nemzeti kinccsé nyilvánításáról szóló H/3709. számú, Simicskó István képviselő, Fidesz, által előterjesztett országgyűlési határozati javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a javaslatot 155 igen szavazattal, 191 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elutasította.
Tisztelt Országgyűlés! Kérdezem képviselőtársaimat, hogy kiegészítik-e a ma kezdődő ülés napirendjét az osztatlan közös tulajdonú földterületek törvényben meghatározott megosztásának támogatásáról és végrehajtásáról szóló H/3951. számú, Ivanics István, Martonosi György és Mádi László képviselők által előterjesztett országgyűlési javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 152 igen szavazattal, 193 nem ellenében, tartózkodás nélkül a napirend kiegészítését elutasította.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy kiegészíti-e a ma kezdődő ülés napirendjét a büntető törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény módosításáról szóló T/3725. számú, Szijjártó Péter, Selmeczi Gabriella és Szakács Imre képviselők által előterjesztett törvényjavaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a javaslatot 150 igen szavazattal, 195 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy kiegészíti-e a ma kezdődő ülés napirendjét a mezőgazdasági szövetkezeti üzletrészek állami megvásárlásáról és a megszűnt mezőgazdasági szövetkezetek üzletrész-tulajdonosainak kárpótlásáról szóló T/4005. számú, Arnóth Sándor, Vitányi István, Czerván György, Kerényi János, Járvás István és Kékkői Zoltán képviselők által előterjesztett törvényjavaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 150 igen szavazattal, 195 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett a napirend kiegészítésére tett javaslatot elutasította.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy kiegészíti-e a ma kezdődő ülés napirendjét a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény módosításáról szóló T/4214. számú, Rogán Antal képviselő által előterjesztett törvényjavaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 152 igen szavazattal, 193 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett a napirend kiegészítésére tett javaslatot elutasította.
Tisztelt Országgyűlés! A Fidesz képviselőcsoportja a szükséges aláírások csatolásával kezdeményezte, hogy az orvosok és más egészségügyi dolgozók jogállásának egyes kérdéseiről szóló T/3780. számú törvényjavaslat, valamint az Európai Parlament tagjainak választásáról és jogállásáról szóló T/4146. számú törvényjavaslat részletes vitájára a ma kezdődő ülésen ne kerüljön sor.
Az SZDSZ képviselőcsoportja szintén a szükséges számú aláírás csatolásával azt indítványozta, hogy a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről és az ezzel összefüggő törvénymódosításokról szóló T/5023. számú törvényjavaslat módosító javaslatairól történő határozathozatalra ma délután, a részletes vitára bocsátásokat követően kerüljön sor. Most ezekről az indítványokról határozunk.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy a T/3780. számú előterjesztés ne képezze a ma kezdődő ülés napirendjének részét. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás. - Derültség.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a napirend módosítását nem fogadta el.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy a T/4146. számú előterjesztés ne képezze a ma kezdődő ülés napirendjének részét. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a napirend módosítását nem fogadta el.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy a T/5023. számú előterjesztés módosító javaslatairól történő szavazásra a részletes vitára bocsátásokat követően kerüljön sor. Kérem képviselőtársaimat, hogy kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a napirend módosítását elfogadta.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit