SZALAY GÁBOR

Full text search

SZALAY GÁBOR
SZALAY GÁBOR (SZDSZ): Képviselőtársaim! Azt hiszem, az itt a legnagyobb baj, hogy végletesen elfogultak vagyunk, egysíkúan gondolkodunk, mindenki a saját maga szemszögéből.
Birkás képviselő úr említette, hogy az új kormány nemcsak a Széchenyi-terv ellensége volt, hanem még a mikrohitelt is elsorvasztotta. Talán sikerült az előző felszólalásomban érzékeltetni, hogy egyáltalán nem az ellenségei voltunk a Széchenyi-tervnek, hanem a helyén kezeltük. Ez helyi befektetéseket, egy-egy gyógyfürdőt, egy-egy kisvállalkozót nagyon ritkán, hellyel-közzel, de jól segített, és így a maga piciny vetületében fontos lehetett és fontos volt, csak ez az egész gazdaságot semmit nem vitte előre.
Szabó képviselő úr tulajdonképpen már ismertette azt az adatot, amelyre fel akartam hívni a figyelmet. 1998 második negyedévében 5,8 százalék volt a GDP, ez 2000-ben 5,2 lett, 2001-ben 3,8, majd az előző kormány 3,2-vel fejezte be. És ez nem azt mutatja, hogy a Széchenyi-terv használhatatlan volt, hanem azt mutatja, hogy nem a gazdaság egészére volt befolyásoló szerepe.
A mikrohitelt illetően, tisztelt Birkás képviselő úr, az új kormány nem megakadályozta a mikrohitelt, hanem újból életet lehelt belé, mert ön ugyan helyesen idézte, hogy az előző kormány 3 millióról 6 millióra növelte az igénybe vehető mikrohitelt, a futamidőt a kétszeresére meghosszabbította, lehetővé tette, hogy rezsiköltséget lehessen belőle fedezni 200 millió forintig. Igen, ezek választási meggondolások voltak, csak ezzel úgy felborították a mikrohitelt, hogy az nem volt önfenntartható, már augusztusban leállt a fizetés, mert elfogyott a pénz, a friss befizetések nem fedezték az új hiteleket.
Ezért kellett újra életet lehelni a mikrohitelbe, hogy folytatni lehessen ezt a nagyon fontos eszközt. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit