GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Elnézést, hogy zavarba hoztam, hogy többször kiszálltam a hozzászólók listájából. Igen, mert úgy érzem, hogy tényleg nem a zárszámadásról beszélünk, egészen más dolgokról, olyanokról, amikről majd a 2003-as évről szóló zárszámadásnál kellene és lehetne beszélni. De hadd térjek vissza, képviselőtársaim, arra, amit Hargitai úr mondott! Én azt mondtam, hogy ahol aki hozzájutott, ott igenis van javulás. Csak képviselőtársaim - és ezt mondom Tóth András és Lengyel képviselő uraknak is -, gondolják végig, ez az állami beavatkozás, az önöké azt jelentette, hogy önök innen, Matolcsy úr bársonyszékéből mondták meg, hogy ki az az egy százalék, aki majd versenyképesen mehet az uniós csatlakozásba. És mi lesz a többiekkel?
Talán nem hallgatták Bernáth Ildikó hozzászólását - és ebben teljesen igaza van Szabó Istvánnak: olvasni kell hozzá -, tessék meghallgatni, mit mondott Bernáth Ildikó, a vállalkozások hány százalékánál van olyan tőke- és forráshiány, akinek kellene az injekció. Akkor erre most tényleg azt mondom, szóval, nem igaz; és Fónagy képviselő úr, kérem, tegye egymás mellé a '95-től fölfelé menő gazdasági növekedést, amit önök nem tudtak továbbgerjeszteni, nem gerjesztették tovább, hanem megállt, és igenis 2002-ben - ezt mutatja ez a zárszámadás - kipukkadt az a gazdaságpolitika, amelyre önök olyan büszkék. Tehát valahol a tönkretétel egy másik oldalon keresendő, azt gondolom.
Meg vagyok győződve arról, tudom, hogy önöknek ez kínos, igen, a bérjárulékokat csökkentettük 2002-ben, és ez már ebben a zárszámadásban tetten érhető. Hogy a vállalkozásoknál tényleg maguk dönthetnek arról, hogy informatikát fejlesztenek vagy bármi mást a piaci viszonyok függvényében, azért ez biztos, hogy kedvezőbb és ez minden vállalkozó számára biztosít lehetőséget, nem csak a kiválasztottak számára. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Erről szól a 2002. év.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit