DR. FÜLE ISTVÁN

Full text search

DR. FÜLE ISTVÁN
DR. FÜLE ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Én is Bernáth Ildikó eredeti felszólalásával szeretnék egy rövid ideig foglalkozni, ugyanis, ahogy Göndör képviselő úr is rávilágított, egy komoly ellentmondás van a hozzászólásában. Egyrészt az, hogy a 2002-es költségvetési törvény végrehajtásáról beszélünk, illetve egyáltalán a költségvetés akkori helyzetéről, és ezzel kapcsolatosan mindent, amit, úgy tűnik, jónak ítél meg, azt ehhez kapcsolja, illetve a Fidesz-kormányzáshoz, minden, ami rossz, az természetesen a 2002-es törvény hatályán, illetve a költségvetési év hatályán kívül esik, és természetesen az is teljesen egyoldalúsággal.
Ennek az egyik oka az, amire már Göndör képviselő úr is rávilágított, hogy ha ez másképpen állna, tehát 2002-t egyensúlyba hozná - tehát a pozitívumokat és a negatívumokat is -, akkor be kellene arról számolni, hogy többek között 2000 augusztusa, illetve pontosabban második negyedéve óta miért csökken a gazdasági növekedés, vagy 2001 augusztusa óta miért állt meg a foglalkoztatottság szintjének növekedése, illetve attól kezdve miért csökken a foglalkoztatottság. Ha a Széchenyi-terv olyan sikeres lett volna, akkor feltehetőleg a gazdasági növekedésen is meglátszott volna, illetve a foglalkoztatottságon is meglátszott volna.
Hogy mennyire volt egyoldalú ez a beszámoló, amit hangsúlyozott, bizonyítja az is, hogy a gyárbezárásokat 2003-ra, illetve a jövőre is aposztrofálja. Ugyanakkor, természetesen elfogadva azt, hogy gyárbezárások most is vannak, de a foglalkoztatottság növekedése az elmúlt egy évben eléggé jelentős, ahogy Józsa képviselő úr is utalt rá, körülbelül 100 ezerrel több új munkahely van, mint ami egy évvel ezelőtt volt, és ezt valahogy meg kellene magyarázni. Illetve persze azt is meg kellene magyarázni, hogy a közszféra létszámcsökkentése… (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Akkor ezt majd később.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit