BIRKÁS TIVADAR

Full text search

BIRKÁS TIVADAR
BIRKÁS TIVADAR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Több témához szeretnék hozzászólni, az első szintén a Széchenyi-terv lenne. Mindenféle vad vádakat hallottunk a Széchenyi-tervről: klientúraépítés, milliárdosok klubja, 27-ek klubja, politikai alapon történő osztogatás és a többi. Ehhez szeretnék hozzászólni.
Ugyanis túl azon, hogy szűkebb pátriámban, Győrben és környékén több száz vállalkozás jutott támogatáshoz a Széchenyi-terv kapcsán, Győr városa - MSZP-s vezetésű város - kapott egymilliárd forintot. Természetesen önrésszel együtt pályázóként nyert abban az időszakban, amikor egyébként a szocialista ellenzék a szocialista városvezetéssel kórusban harsogta, hogy a Fidesz, a polgári kormány bünteti az ellenzéki vezetésű városokat; egymilliárd forintot kapott arra, hogy a nyolcvanas években lerombolt termálfürdőjét újraépítse.
Örülök annak is, hogy Szalay képviselő úr megemlítette a mikrohitelprogramot. Talán azt is tudja, hogy a mikrohitelprogramot, amelyre a polgári kormány idején 6 millió forintig lehetett pályázni, és ötéves futamidejű volt, sikerült visszasorvasztani. Jelen pillanatban 3 millió forint, és hároméves futamidőre lehet elnyerni.
Hallottuk azt is, nem gondoljuk, hogy a kormányváltás az oka annak, hogy gyárak zárnak be, befektetők mennek el. Most a Kisalföldön megtörtént ez az eset, a Kisalföld napilap is megírta a megyében: nyugati befektetők, lehetséges befektetők voltak összehíva egy fórumra, amelyen be volt jelentve, hogy jelen lesz Medgyessy Péter miniszterelnök úr is; majd amikor a befektetők megjelentek, közölték, hogy egy váratlan program miatt nem tud eljönni, úgyhogy felemás érzésekkel távoztak a befektetők a programról. Mi pedig az esti híradásokból megtudhattuk, mi volt az a fontos program: a lemezét dedikáltatta Paul McCartney-val. Tehát körülbelül ilyen komolyan veszi a jelenlegi kormány a külföldi befektetőket.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit