GLATTFELDER BÉLA

Full text search

GLATTFELDER BÉLA
GLATTFELDER BÉLA gazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Természetesnek veszem, hogy a Bokros-csomag egykori leglelkesebb támogatói ma némi savanyú szájízzel veszik azt tudomásul, hogy az Európai Unió országjelentése nem tartalmaz semmilyen pozitív állítást a Bokros-csomaggal összefüggésben, ellenben a Széchenyi-tervet többször dicsérőleg, a magyar gazdaság számára hasznos gazdaságpolitikai programként jellemzi. (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Úgy van! - Csige József közbeszól.)
Örülök annak, hogy akik egykor ellenezték a minimálbér emelését, és amikor erről viták folytak, akkor csak a minimálbér-emeléssel járó kockázatokat és esetleges hátrányokat hangsúlyozták, ma már, utólag elismerik ennek a szükségességét, különösképpen azért, mert akkori negatív jövőképük, negatív álmaik nem teljesültek. Ma is ez a helyzet. Sokan vannak, akik a kormány elképzeléseit különböző félelmeik miatt nem támogatják egy-egy döntésnél, utólag viszont megpróbálják egykori saját döntéseiknek, például a Bokros-csomagnak tulajdonítani annak sikereit. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Szálljon le erről!)
A Bokros-csomag hatására akkoriban csökkentek a reálbérek, csökkent a foglalkoztatottak száma, és különösképpen a 40 év fölötti munkavállalók esetében nőtt a munkanélküliség, csökkent a 40 év fölötti foglalkoztatottak száma, ami újólag, újra növekedésnek indult, és ma már nő a 40 év fölötti foglalkoztatottak száma. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Nagyon!)
Persze, van néhány olyan cég, például a Fővárosi Önkormányzat által irányított Budapesti Közlekedési Vállalat, amely megpróbálkozott diszkriminatív hirdetések közzétételével (Sasvári Szilárd: Így van!), de egy fideszes országgyűlési képviselő interpellációjának hatására diszkriminatív szándékuktól elálltak. Így szolgáljuk szerintem Magyarország jövőjét.
Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban. - Sasvári Szilárd: Helyes!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit