BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Én egy Szent-Györgyi Albert-idézettel kezdem, amely így szól: "Ha azt akarod, hogy a te hazád legyen a legerősebb, először is azon gondolkozz, hogy miben. Azt akarod-e, hogy neki legyenek leghatékonyabb eszközei gyilkolásra, pusztításra, terrorizmusra, tömegirtásra? Vagy legyen-e legerősebb gazdaságilag, tisztesség, jóindulat, segítőkészség, tudás, egészség és boldogulás tekintetében?"
Én úgy gondolom, hogy nekünk az utóbbi kérdésre kell pozitív választ adni, és a Fidesz-Magyar Polgári Párt programja és az országimázs fő vonulata is arról szól, hogy a magyar családok boldoguljanak, hogy a biztonság javuljon, hogy egy tudásbázisú társadalmat alakítsunk ki, és ez az egész nemzetre, a határokon túli nemzettestre is igaz legyen.
Teleki Pál azt írja, hogy merjünk magyarok lenni. Földrajzilag nehezebb helyen egy nemzet országa sem fekszik, mint a miénk. Ahhoz, hogy ezt az országot ezer éven át és a mostani körülmények között is fenntartsuk, olyan nemzet szükséges, amely erős akarattal, szabadságszeretettel, kemény elszántsággal rendelkezik. Ma is igazak ezek a szavak. Szükséges tehát, hogy legyen fejlesztés, amely erős akarattal, szabadságszeretettel és kemény elszántsággal párosuljon, amely Magyarországot ismét az európai nemzetek sorába viszi - megtörténik Európa egyesítése.
(13.00)
Szükségesnek tartom tehát, hogy az a decentralizáció, vidékfejlesztés, amelyet elkezdtünk, tovább folytatódjék és tovább erősítse a vidéket.
Itt kell megemlítenem, hogy olyanokkal kell vitatkoznunk a decentralizáció mértékéről, a vidékfejlesztésről, akik nemrégiben pert indítottak a metróépítés ügyében, ami ma egy igazságos döntéssel végződött. Olyan emberek részéről érnek bennünket vádak, akik parlamenti döntés és felhatalmazás nélkül kezdtek el egy ilyen fontos beruházást. Ma kétszáz kilométeren építünk gyorsforgalmi utakat, Duna-hidakat, Tisza-hidakat, javítva ezzel a vidéki ember életesélyeit és lehetőségeit, kultúrához és tudáshoz való jutását. Erről szól az ország jövőképe, és erről szól az országimázs programja.
Merjünk magyarnak lenni, és merjük büszkén vállalni magyarságunkat. Illyés Gyula elhangzott idézetét is említeném: nem hiszem, hogy oly sok volna a tehetség, de hiszem, hogy a magyar nép maga életerős, szívós, s ezt olyan jelek mutatják, mint a magyar munkás munkaszeretete, szakértelme, a parasztság életszeretete, a középrétegek érdeklődése. Életerős, felfelé menő népnek érzem a magyar népet.
Erről szól az országimázs és erről szól a mi programunk.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit