MÁDI LÁSZLÓ

Full text search

MÁDI LÁSZLÓ
MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony. Kicsit csodálkozom Veres János felszólalásán, hiszen négy évig az MSZP költségvetési munkacsoportjának elnöke volt (Közbeszólás: Bizottságé!), illetve a költségvetési bizottság alelnöke is volt egy jó ideig. Azt gondolom, ennyire nem veszíthette el a fonalat, hogy egypár hónap múltán ne tudja átlátni - a zömében eljárásbeli változtatásokat tartalmazó adótörvények kevés koncepcionális, adómértékbeli változást tartalmaznak - az adótörvényeknek a bevételre gyakorolt hatásának változását. Én azért azt gondoltam, hogy ez nem okoz önnek problémát.
Egyébként is, mint ahogy Lentner képviselőtársam mondta, a tájékoztató anyagból a főbb számok - és az szja-bevételnél vagy a jövedéknél nyilván nem egy-két milliárd az érdekes - nagyságrendileg elég jól megállapíthatók. És a költségvetés nem működhet adótörvények nélkül, adótörvények viszont tárgyalhatók a kiadási oldal nélkül, hiszen azt gondolom, az a megfelelő költségvetési tervezés, amikor végiggondoljuk a bevételi oldal lehetőségeit, és utána gondolkodunk a kiadási oldalról, nem pedig fordítva.
Tehát arra kérem, hogy várja türelemmel a költségvetési törvény beterjesztését, meg fogja kapni időben, és akkor majd a költségvetési törvénynél megvitatjuk a költségvetési törvénnyel kapcsolatos problémákat. Most az adótörvényeknél tartunk, mint ahogy professzor úr is említette, tehát az adótörvényeket vitassuk meg, és ne másfelé tereljük a vitát! Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit