KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Én még Mádi képviselő úr hozzászólása után nyomtam meg a gombot, s tulajdonképpen őrá szeretnék reflektálni.
Mádi képviselő úr kilátásba helyezte, hogy hamarosan megkapjuk a költségvetést. Ennek nagyon örülünk, a gond csak azzal van, képviselő úr, hogy ma két, az adózással összefüggő törvény általános vitája lezárul. S ha most meghallgattuk Herczog Edit képviselőasszony nagyon tartalmas vezérszónoklatát, akkor tudhatjuk azt, hogy mennyire összefügg a jövedéki adóról szóló törvényjavaslat vitája a költségvetéssel, ugyanis mértékekről van szó. Mádi képviselő úrtól is hallhattuk, hogy a törvényjavaslatnak vannak olyan elgondolásai, amelyek nagyobb mértékű emelést irányoznak elő, mint az inflációs ráta. Erre nagyon jól rámutatott Herczog Edit képviselő asszony is.
Ha ez így van, akkor nekünk mindenképpen meg kellene ismerni a kormány gazdaságpolitikáját, de ez csak a központi költségvetési törvényjavaslatból olvasható ki, hiszen a kormányprogram ilyen szempontból semmiféle eligazodást nem biztosít a képviselőknek, mert a kormányprogram igazából egy számok nélküli program. Bár most már nem sokat tudunk tenni azért, hogy a központi költségvetés még a mai nap folyamán a Ház falai közé kerüljön, mert a költségvetés benyújtásának technikai feltételei vannak, de - Mádi képviselő úr hozzászólása nyomán - még egyszer szeretném felhívni a kormány figyelmét, elengedhetetlen az, hogy a központi költségvetés legkésőbb a héten benyújtásra kerüljön, hiszen nagyon nehéz értelmezni az adótörvényeket a központi költségvetés nélkül.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit