DR. VERES JÁNOS

Full text search

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS (MSZP): Köszönöm a szót, tisztelt elnök asszony. Tisztelt Mádi László! A megszólíttatásra csak az a reagálásom, hogy én azt gondolom, mindketten tudjuk, mi a különbség a tájékoztató és a költségvetési törvény tervezete között. Legalábbis úgy emlékszem, hogy az elmúlt években ellenzékiként Mádi László tudta ezt, ellenzékiként kellő mértékben hangsúlyozta minden egyes bizottsági ülésen, a plenáris ülésen és minden más fórumon.
Én azt hiszem, hogy egy tájékoztató az tájékoztató, és nem többre szolgál, főleg miután azt halljuk mindenhonnan, hogy azért lényeges változások is bekövetkezhetnek az utolsó napokban bizonyos tételek esetében. Bizonyos tételek pedig kimaradtak, például az áfatörvényből az a bizonyos 400 ezer forintos ügy, amely már a sajtóban úgy jelent meg, mintha ez már tény lenne, miközben az Országgyűlés elé került anyagban ez nem úgy jelent meg. Ez azt jelenti csak az én számomra, hogy én ezt a költségvetés tervezetéből fogom tudni, és nem azt, amit önök, úgymond, a mi oldalunkról most hiányoltak. Mi nem a kiadási tételeket várjuk minden egyes tételnél, nem ez a fontos számomra, hogy ez miként fog alakulni, hanem a költségvetés másik oldala, a bevételi oldal lenne nagyon fontos számomra.
Keller László utalt arra, hogy van olyan kiadási tétel, amit szerettünk volna látni, hiszen nagyban összefügg az Art. beterjesztett módosításával. Megítélésem szerint is, de abban, amire ő utalt, az a fontos szerintem, hogy nem az elosztási oldalt szeretnénk mi az adótörvények kapcsán vitatni vagy ismerni, hanem azokat a bevételi arányokat, amely bevételi arányok nélkül elég nehezen állapíthatók meg az egyes adók közötti arányok is, másrészt pedig az egyes adón belüli tételek arányai.
Ezért tehát azt gondolom, önöké a felelősség azért, hogy ma a Ház nincs abban a helyzetben, hogy összefüggéseiben tudná kezelni, összefüggéseiben ismerhetné és összefüggéseiben tudna véleményt alkotni ezekről a kérdésekről. Ez a felelősség mindenképpen az önök kormányáé, az önök frakciójáé! Ezért mi csak korlátozott mértékben tudunk bizonyos ismeretekkel rendelkezni, amit nagyon sajnálok.
Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit