KERTÉSZ ISTVÁN

Full text search

KERTÉSZ ISTVÁN
KERTÉSZ ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Utólag szeretném legalizálni Hende Csaba politikai államtitkár úr mondandóját. Egyetlenegy módosító javaslat foglalkozik a büntetés-végrehajtást illető passzusok korrekciójával, azt viszont legalább a kormányzat nem támogatja és nem fogadja el. (Derültség az ellenzéki pártok soraiban.) Ez az egy kitétel szerény személyem javaslata; bátorkodtam javasolni azt, hogy a büntetés-végrehajtásban gazdálkodó szervezeteknél a fogva tartottak foglalkoztatását támogatva - állítólag ez a fogva tartottak egyik legnagyobb problémája -, a tavalyi évhez képest enyhe 8 százalékos mértékben növekedjenek ezek a normatívák. Ez kemény 42 millió forintot jelentett volna a központi költségvetés 3500 milliárd forintos büdzséjéből. Ezt ez a kormány, ez a büntetés-végrehajtással komolyan foglalkozó kormány nem tudta támogatni.
A másik, ami hozzászólásra ingerelt, Ivanics István képviselőtársam hozzászólása az olcsó állam témakörében. A GDP 5 százalékkal nő, 11 százalékos infláció mellett ez a GDP folyóáras adatát 16-17 százalékkal növeli. Gondolom, ebben megegyezhetünk. Ehhez képest a központi költségvetési szervek támogatásból fedezett kiadásai 25 százalékkal nőnek. Ennyit az olcsó állam fogalmáról és gyakorlatáról. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit