KERTÉSZ ISTVÁN

Full text search

KERTÉSZ ISTVÁN
KERTÉSZ ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Azt szokták mondani, a puding próbája, hogy megeszik-e. Valóban, én is úgy gondolom. Ebben az esetben is, hogy a normatívák hogyan csapódnak le a valóságban, az csak a települések, az önkormányzatok költségvetése készítésekor fog eldőlni.
Mint minden évben, ez évben is, amint a költségvetés tervezett példányait megkaptam, valamennyi önkormányzatnak elküldtem tájékoztatásul, tájékozódásul az esedékes és tervezett normatívákat. Tudom mondani a visszaérkezett információkból, hogy Mátészalkán, ahol én magam is élek - és ez a település, hadd tegyem hozzá, igencsak diákváros, hiszen az ezer főre eső tanulók, hallgatók, középiskolai és általános iskolai tanulók száma 107 fő, ami a megyei átlagnak több mint kétszerese -, nálunk sem valósul meg az, amit a miniszter úr jósolt, hogy a pedagógusok 17 százalékos keresetnövekedésére rendelkezésre állnak a források.
Az elkészült előzetes költségvetési koncepcióban 15 százalékos pedagógusbér-emelés szerepel, méghozzá úgy, hogy 1 százalékos létszámleépítéssel is kalkulál az önkormányzat. A technikai dolgozók pedig összesen 9,5 százalékos keresetnövekedésre számíthatnak. Pontosabban mondva, besorolásnövekedésre számíthatnak, hiszen ha így sem fog összejönni az önkormányzat költségvetése, - márpedig valószínű - mert a kiegyenlítő forrásokban Mátészalka város 60 millió forinttal fog rosszabbul járni, mint az elmúlt évben, nagy valószínűséggel a túlórák számának jelentős csökkenésével, az ebédeltetés költségtérítésének megvonásával kell hogy számoljanak, hiszen valahol az önkormányzatok kasszája közös kassza, és legnagyobb sajnálatomra a pedagógusok bérének fedezetére eső rész nem különül el.
Mint önkormányzati képviselő, tudom mondani: örömmel és készséggel fogom képviselni Pokorni Zoltán miniszter úr álláspontját, csak azt nem tudom, miből fogja azt a város kifizetni. Köszönöm. (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit