IVANICS ISTVÁN

Full text search

IVANICS ISTVÁN
IVANICS ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Kedves Képviselőtársaim! Látom, elég komoly polémia bontakozik ki, és nagyon örülök, hogy matematika- és fizikatanárok is vannak a parlamentben, és nagyon pontosan tudnak számolni. De itt talán nemcsak a konkrét számolás fontos, hanem a különböző szabáhyzók egymáshoz való viszonya is, hogy az hogyan változik. Azt hiszem, itt egy nagyon fontos kérdést kihagytak kedves képviselőtársaim, különösen az ellenzéki oldalról: az infláció mértékének a változását, tehát azt, hogy az infláció jelentősen mérséklődik. Ez az önkormányzatoknál is egy nagyon lényeges kérdés, mert minden területet érint. Ugyanúgy, ahogy az elmúlt időszakban nagyon károsan érintette az önkormányzati gazdálkodást, hogy az infláció inkább a várakozások fölött volt, és rendkívül erősen sújtotta az önkormányzati gazdálkodást, ugyanezek a dolgok pontosan pozitív irányba fognak változni, tehát a csökkenés mértéke, az infláció csökkenésének mértéke elősegíti a hatékonyabb önkormányzati gazdálkodást.
Azt is látni kell, hogy amit nem tett meg az előző kormányzat az államháztartás reformjára vonatkozóan, azt most ez a költségvetés már beépíti, mintegy előrevetíti annak az irányát, hogy merre, hogyan lehet elmozdulni az olcsóbb állam felé. Azt sajnos tudomásul kell venni, hogy a köztisztviselői és közalkalmazotti réteg létszám-behatárolása ennek a folyamatnak egy nagyon fontos része, és ezen a területen is az önkormányzatoknak igen-igen komoly lehetőségei vannak.
Tehát úgy gondolom, innen is meg kell közelíteni ezt a kérdést, és akkor mindjárt nem tűnik olyan súlyosnak (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hiszen az előző időszakban az önkormányzatokat sokkal, a jelenleginél sokkal-sokkal súlyosabb helyzetbe hozta az előző kabinet (Az elnök a csengő megkocogtatásával ismételten jelzi az időkeret leteltét.) évről évre.
Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit