IVANICS ISTVÁN

Full text search

IVANICS ISTVÁN
IVANICS ISTVÁN (Fidesz): Bocsánatot kérek, elnök asszony, de én Ivanics István vagyok, valószínűleg azért nem szólt a mikrofon. Van egy kedves névrokonom, aki most nincs a teremben. Valószínűleg ezért nem szólt a mikrofonom; én ugyanis Ivanics István vagyok.
Úgy érzem, Lamperth Mónika kétperces hozzászólásához kötelező megtennem azt az észrevételt, hogy - ha jól emlékszem - a megelőző négy évben egyetlenegy alkalom se volt, amikor ez az összhang - amit a Megyei Jogú Városok Szövetsége is kér és amit a képviselő asszony felvetett - fennállt volna; különösen nem a kezdeti években, tehát 1995-96-ban. Az önkormányzat finanszírozási rendszeréből következik, hogy a pedagógusbér-emelés biztosítására nagyon komplex lehetősége van minden önkormányzatnak. Azt nem vitatom, hogy esetleg nincsenek nehézségek ebben a kérdésben. Nyilvánvalóan önkormányzata válogatja, hogy kinek milyen lehetőségei vannak, de alapvetően innen nem lehet megközelíteni ezt a kérdést, mert akkor az előző négy év gyakorlatát is alapvetően kritizálni fogja, és a saját fejére hozza a bajt.
Jelen pillanatban a költségvetés fő sarokszámai lehetővé teszik azt, hogy azok az önkormányzatok, amelyek iskolákat működtetnek, pedagógusokat foglalkoztatnak, ezt a kérdést le tudják vezényelni.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit