DR. VOJNIK MÁRIA

Full text search

DR. VOJNIK MÁRIA
DR. VOJNIK MÁRIA (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! A költségvetés bizottsági vitája során nyilvánvalóvá vált, hogy a kormány közalkalmazott és közalkalmazott között nem azon az alapon tesz különbséget, hogy mi a végzettsége, mi a munkája társadalmi értéke, mi a gyakorlati ideje, hanem az alapján, hogy a kormánynak az adott közalkalmazotti réteg kedves, nem kedves, érdekérvényesítője miniszter, erős miniszter, nem annyira erős miniszter.
Bár lehet vitatkozni, és vitatják is tisztelt képviselőtársaim, hogy az oktatási miniszter megígért béremelésének megvan-e a fedezete a költségvetésben, azt azonban nem lehet vitatni, hogy a miniszter gondos és lelkiismeretes szolgája ennek az adott közalkalmazotti közegnek. Szeretném azonban látni, hogy az egészségügyi és a szociális ágazat vezető tisztségviselői, ha úgy tetszik, szolgái - bár elegánsabb szóval minisztereknek kellene mondani őket -, ugyanilyen hűséges képviselői, ha tetszik, érdekkijárói egy ugyanolyan hasznos, ugyanolyan tanult és ugyanolyan értékes közalkalmazotti rétegnek.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit