DR. TAKÁCS IMRE

Full text search

DR. TAKÁCS IMRE
DR. TAKÁCS IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Képviselőtársaim! Azt hiszem, a pedagógusbér-emelés gondjait akkor tudná meg a minisztérium, ha a polgármesterek körében járna. Én ezt teszem, és azt tapasztalom, hogy a polgármesterek - nem sorolom fel választókörzetem polgármestereit, az idő hiányában sem, pedig ez reggelig eltarthatna, na mindegy - egymás után teszik fel azt a kérdést, hogy honnan biztosítsák a béremelést.
(13.30)
Valóban igaza van Jánosi György képviselőtársamnak abban, hogy ha az önkormányzatoknak leadott összeget bérre akarják felhasználni, akkor dologira alig-alig marad valami, vagy semmi. Igen ám, de a dologi költségek kétfélék. A dologi költségek egy része az intézmények által befolyásolható - ebben tudnak takarékoskodni -, a dologi költségek másik része viszont az intézmények által általában nem befolyásolható, szükségszerűen felmerülnek, ilyen a világítás, a fűtés s a többi. Ezeken a területeken takarékoskodni nem lehet, ezek szükségszerűen jelentkező költségek.
A másik pedig az, hogy az én választókörzetemben az iskolák működési bevételeiről nem nagyon lehet beszélni, hiszen az egy olyan választókörzet, ahol működési bevétel alig-alig lesz. Tehát marad egy: a központi költségvetésből adott pénz, ami viszont - tudjuk - nem elegendő ahhoz, hogy a kormány által beígért százalék, reálbér-növekedés kijöjjön.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit