DR. SURJÁN LÁSZLÓ

Full text search

DR. SURJÁN LÁSZLÓ
DR. SURJÁN LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm szépen. Huxley Szép új világ című könyvében egy olyan világ épül fel, ahol állami gondoskodás történik a kábítószerről, erről szólt az a kis idézet, amit Tardos képviselő úr elmondott. Én azt gondolom, hogy jelenleg semmiképpen nem erről van szó, és nem is szeretném ezért a vitát a drogkérdésre kiszélesíteni, mert azt hiszem, az egy másik ügy.
Arról viszont mindenképpen szeretnék szólni, hogy nem hiszem, hogy bármelyik oldal a választók elkábítására törekedne, már csak azért sem, mert a belátható közeljövő időben nem lesznek választások. (Bauer Tamás: Mégis!) Tehát itt most nem erről szól a történet. Azzal értek egyet, ami a túloldalról is elhangzott: az igazság próbája a jövő évi önkormányzati költségvetések összeállítása volt. Nyilvánvaló, hogy önmagát, önmaga helyzetét rontaná az a kormány, amelyik egy olyan helyzetet teremtene, hogy megígér valamit, betervezi, és az végrehajthatatlan. De önmaga helyzetét rontja az az ellenzék is, amely a megvalósuló, feltétlenül megvalósuló lépésekről idejekorán kijelenti, hogy azok megvalósíthatatlanok. Nem hiszem, hogy ebben az irányban érdemes továbbmenni, mert akkor itt valóban kábítás folyik, egymás kábítása, és ennek pedig nem sok értelme van.
Egy kicsit kábítás jellegű az is, ha azt mondom, hogy egy 80 000 forintos fizetéssel már elvesztem az alkalmazotti kedvezményt, mert akkor ott még nem vesztem el, csak éppen afölött fogom elveszteni... (Tóth Károly közbeszólása.) Tehát a 80 000 fölött fogom elveszíteni, de azt gondolom, hogy azok a számok, amelyeket én elmondottam, azok olyan számok, amelyek bekalkulálják (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) azokat a változásokat, amelyeket a jövőre elfogadott személyi jövedelemadó-kedvezmény jelentett, beleértve az alkalmazotti kedvezmény (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) tíz százalékos csökkentését is.
Köszönöm a türelmet. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit