DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Természetesen érdemes lenne beszélni az elmúlt négy év gyakorlatáról. Tudom azt, tisztában vagyok vele - és ezt elmondtuk a Magyar Országgyűlésben is -, hogy a stabilizációs intézkedések következtében az önkormányzatoknál is nagyon komoly, költségvetést megszorító intézkedéseket hoztak az elmúlt négy évben. Ezt mi sohasem tagadtuk. De a különbség az önkormányzati költségvetést illetően mégiscsak nagyon komoly.
Egyfelől a kormánynak ma nem lenne szabad azt állítani, hogy megvan a fedezete a pedagógusbér-emelésnek az önkormányzatoknál, miközben nincs meg. Ezt megpróbáltuk bizonyítani. Másfelől az önkormányzati érdekszövetségekkel való érdekegyeztetést az önkormányzati törvény írja elő. Az általános vitában is kifogásoltam, hogy nem volt érdemi egyeztetés a költségvetés beterjesztése előtt az önkormányzati érdekszövetségekkel, ami példátlan. Nem volt megállapodás a KIÉT-en - ami ugyancsak példátlan -, szemben a korábbi időszak gyakorlatával.
Ha összevetjük az előző időszak és a mostani költségvetés tapasztalatait abból a szempontból, hogy hogyan vélekedik erről a KIÉT, hogyan vélekednek erről az önkormányzati érdekszövetségek, akkor most joggal lehet hivatkozni az ő egyébként megkésetten megérkezett álláspontjukra, hiszen nem volt mód arra, hogy érdemi egyeztetést folytassanak, nem volt mód arra, hogy megegyezzenek. Ezért van most ez a felemás párbeszéd a költségvetés részletes vitájában.
Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit