DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselőtársaim! Valóban kétperces hozzászólásra kértem szót. Tekintettel arra, hogy Pokorni miniszter úr a pedagógusbér-emelések forrásával kapcsolatban elég sok mindent elmondott, hosszas érvelésére részletesen szeretnék majd reagálni egy későbbi időpontban.
Ebben a kétperces hozzászólásban mindössze csak jelezni szeretném, ha miniszter úr nekünk, ellenzéki képviselőknek nem hiszi el, hogy az önkormányzatoknál nincs meg a forrása a pedagógusbér-emelésnek, akkor higgye el legalább az önkormányzati érdekszövetségeknek, amelyek ugyancsak ezt fogalmazzák meg. A hét önkormányzati érdekszövetség együttes álláspontja a következőképpen fogalmaz: "A helyi önkormányzatok kiadásainak jogcímenkénti alakulását illetően a személyi juttatások előirányzatának és központi forrásból való finanszírozásának összhangban kell lennie az átlagkeresetek 13,1 százalékos növekedésével." Tehát ez az összátlagkeresetre vonatkozik, de a költségvetésben ez nincs összhangban. Ezért nevesíti ezt konkrétan az önkormányzati érdekszövetséget álláspontja.
Ezt kiegészítette a Megyei Jogú Városok Szövetsége egy külön levéllel, amelyben megerősíti a többi érdekszövetség által aláírt állásfoglalást, és hozzáteszi sajátjaként - az a Megyei Jogú Városok Szövetsége, amely sok iskolát foglalkoztat, hiszen nagyságrendjét tekintve a legnagyobb intézményfenntartó körhöz tartozik, és miniszter úr állítása szerint ide jobban mennek ezek a források -, hogy a pedagóguslétszám-csökkentéseknek a közoktatási törvény korlátokat szab - ez egyébként összhangban áll azzal, amit miniszter úr mondott -, és ezen korlátok betartása mellett nem teremtődik meg a pedagógusok béremelésének fedezete.
Ha tehát ezt állítja a Megyei Jogú Városok Szövetsége, azt nyilván joggal teszi, alappal teszi. A részletes bizonyításra későbbi hozzászólásokban fogunk majd sort keríteni.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit