DR. HACK PÉTER

Full text search

DR. HACK PÉTER
DR. HACK PÉTER (SZDSZ): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Hende Csaba államtitkár úr szavaira szerettem volna reagálni, illetve fogok is most már távollétében. Ugyan az elnök asszony figyelmeztette, az államtitkár úr egy szót sem szólt a részletes vitában elmondottakhoz, hiszen az eredeti benyújtott törvényjavaslatot ismertette, és nem a módosító indítványokról beszélt. Ezt azzal próbálta javítani, hogy rögtön a beszéde után el is hagyta a termet. Azt gondolom, hogy a kormány részéről ez nem egy felelősségteljes hozzáállás ahhoz a vitához, ahol a benyújtott és a bizottságokban megvitatott módosító javaslatokról kellene tárgyalni.
Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a kormányzatnak nem voltak válaszai a bizottsági tárgyalás során azokra a módosító indítványokra, amelyek éppen az igazságügyi tárcát, illetőleg a bíróságokat illették; nem voltak válaszai arra, hogy miért tűnik célszerűnek a másfél éve törvény által felállítandó ítélőtáblák működésének elhalasztása, mondván, hogy nincsenek meg a személyi és tárgyi feltételek, miközben az épületek készen vannak, és a személyzet kinevezése nagy részben megtörtént. Mondja ezt ugyanaz a kormány, amely három napot szán arra, hogy az adórendőrség a törvény elfogadásától elkezdje a működését 240 fővel, a lehető legbizonytalanabb jogi szabályozással. Ez alatt a három nap alatt nemcsak a 240 fővel kell a munkaszerződéseket megkötni, hanem a pénzügyminiszternek ez alatt a három nap alatt kell majd a végrehajtási utasítást is kiadnia, sőt, a hatásköri szabályokat is ebben a három napban fogja megállapítani a miniszter. (Varga Mihály: Ez a részletes vita melyik pontjához tartozik? Házszabály!) Ez a jól működő kormánynak Ivanics képviselő úr által említett példája, amikor naponta mást nyilatkoznak ebben a kormányképviselők.
Szerintem az államtitkár úrnak, Hende Csabának azokról a módosító indítványokról kellett volna szólnia, amelyek azt bizonyítják, hogy a kormány nem növeli az igazságszolgáltatás támogatását a december havi kifizetésekhez képest. Amire a miniszter úr is a beszédében hivatkozott, a 20 százalékos növelés azért történik, mert ez áthúzódó hatása a korábbi kormány által elfogadott törvényeknek.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit