CSIGE JÓZSEF

Full text search

CSIGE JÓZSEF
CSIGE JÓZSEF (MSZP): Elnök Asszony! Kedves Képviselőtársaim! Meggyőződésem, nem véletlen az, hogy Pokorni miniszter úr a részletes vita előtt szót kért, és elmondta mindazt, amit elmondott. (Juhászné Lévai Katalin: És elment!)
(13.40)
Nagyon gyenge lábakon áll az oktatásügy költségvetése! (Taps az MSZP padsoraiban.) Nagyon nehezen kiszámítható, ráadásul a helyi önkormányzati költségvetésnek olyan elemei is vannak, amelyeket gyakorlatilag senki nem tud ma még kiszámolni. Gondoljunk az adóerő-képesség számítására, meg egyebekre, amelyek nem követhetőek. Azt meg egyenesen komikusnak tartom, ha azt mondjuk, hogy most az olcsó állam felé tettünk meg lépéseket, miközben a központi igazgatás költségei növekedtek a legjobban, szemben a közalkalmazottakkal, pláne szemben a pedagógusokkal vagy a technikai dolgozókkal.
Én egyetértek azzal, hogy most nem az általános vita folyik. De ha általánosvita-felvezetőt kap a részletes vita, akkor a konkrétumokról a politika, a meggyőzés felől a propaganda felé megy a dolog. Ezt igazán majd február 3-án döntik el az én kollégáim, amikor felveszik a fizetést, és a sok ígéret után kiderül, hogy nem 16, nem 17, nem 19, hanem esetleg 7-8 százalékkal kapnak több konkrét pénzt. Egyébként most már majd "átutálják" a fizetést, ahogy az én kollégáim mondják. Nem azt mondják, hogy számlára utalják, hanem utálják, adni is, kapni is!
Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit