BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Hargitai képviselő úrnak azzal az állításával, hogy "végre kormányként működik", lehet, hogy majd 3 év múlva egyet fogok érteni, egyelőre csak azt nem tudom, merre tekerik azt a kormányt. (Derültség.)
Amiért eredetileg szót kértem: azt mondhatnám, hogy egy közgazdász részéről fura módon Mádi László is megismételte Ivanics Istvánnak azt a fura állítását, amit nem közgazdász képviselőktől oly sokszor hallunk ebben a Házban, hogy: "Az előző négy évben hol voltak maguk? S akkor mit tettek az oktatásért, egészségügyért, önkormányzatokért, és a többi?" Azért mondom, hogy közgazdász részéről furcsa ez a kijelentés, mert a közgazdászok tudják, hogy itt gazdasági válság volt, most pedig növekedés van. Tehát nyilvánvaló, hogy amikor növekszik a gazdaság, növekszik a GDP - méghozzá, mint oly büszke rá a pénzügyminiszter úr, a világon az egyik a leggyorsabban növekvők között -, akkor másképp mérjük azt, hogy egy kormány mennyit ad a pedagógusok bérére, mennyit ad az egészségügyre, mennyit ad a nyugdíjemelésre, mint egy olyan időszakban mértük, amikor az Antall-, meg a Horn-kormánytól függetlenül válságban volt a magyar gazdaság, csökkent a belföldi termék, s ennek megfelelően csökkent a belföldön felhasználható jövedelem is.
Nem mindenkitől várom el ezt a különbségtételt, tisztelt képviselőtársaim, de a gazdasági és a költségvetési bizottság tagjaitól ezt az elemi különbségtételt valamennyiünknek el kell tudnunk várni!
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit