DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Először is megköszönöm a beszédemmel kapcsolatos MSZP-észrevételt. De legyen szabad rögtön megjegyeznem, én nem azt kifogásoltam, hogy négy-öt alkalommal történt volna módosítása az adótörvényeknek, hanem világosan elmondtam, hogy az én számításaim szerint legalább hatvan-hetven alkalommal történt ilyen módosítás, amit viszont elképesztően nagy számnak tartok, olyan számnak, amelyet az állampolgár egyszerűen nem tud követni, mert ilyen számú módosítás még a profi ügyvédek vagy profi adószakértők számára is követhetetlen. Maguk a legkiválóbb adószakértők is azt mondják, hogy egyszerűen képtelenek kiigazodni e mérhetetlenül nagy változtatgatás közben.
Ami a másik fontos megjegyzést jelentené az én felszólalásommal kapcsolatos észrevételt illetően. Kifogásoltam és kifogásolom, ha már ennyiszer átdolgozták az adótörvényeket, tehát hatvan-hetven alkalommal, miért kellett olyan otromba módon több százezer kisvállalkozó helyzetébe belenyúlni, hogy évi egyszeri alkalom helyett tizenkét alkalommal kényszerítsék őket évente adóbevallásra. Ráadásul olyan körülmények között, amikor az adóbevallást csak úgy tudják megtenni, hogy órákig vagy netántán napokig állnak sorban a blanketták miatt, utána külön állnak órákig vagy napokig sorban a bevallás benyújtása miatt.
Tehát úgy gondolom, ezek a valós kifogások (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), és ennek megváltoztatására tettem javaslatokat.
Köszönöm a türelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit