DR. TOLLER LÁSZLÓ

Full text search

DR. TOLLER LÁSZLÓ
DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hosszan gondolkodtam, hogy valamiféle reflexiót kellene megfogalmaznunk a rend, közbiztonság, gyarapodás tárgyú napirend utáni hozzászóláshoz. S folyamatosan hol felerősödött bennem a vágy, hol letompult bennem a vágy, hogy valamiféle reflexiót megfogalmazzak. Ennek egy oka van. Teljesen természetes, hogy ma Magyarországon, aki nem vágyja a rendet, aki nem vágyja a közbiztonságot, és aki nem szeretne gyarapodni, az nem egészséges ember, s valószínűleg az a kormány, amely nem ezt akarja, az nem jó kormánya az országnak.
Másik kérdés az, hogy valóban ezek a fogalmak az MDF gondolkodásában honnan származnak. Onnan származnak, mint kiderült képviselő úr napirend utáni hozzászólásából, hogy azt állítja: általában rendetlenség van ebben az országban, azt állította, hogy általában nem működik, nincs közbiztonság, és azt állította, hogy aki gyarapodik, az döntő többségében lopással, csalással, hazugsággal szerezte a vagyonát.
Hát én úgy érzem, a legutóbbi statisztikai adatok szerint a 10 millió 500 ezer magyar állampolgár nevében nagyjából ki lehet kérni magunknak minden magyar állampolgár nevében azt, hogy ez a csalók országa, hogy ez a rendetlenkedők országa, hogy ez a bűnözők országa. Nem kevesebbet állított képviselő úr, azt állította minden egyes szavával, minden egyes példájával, hogy ez így áll. Azt hiszem, ez azért nem így van.
A 10 millió 500 ezer magyarból vannak, akik rendetlenkednek, vannak, akik nem rendpártiak, vannak, akik a zavarosban keresik a bajt. (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmezteti a képviselőt az idő leteltére.) Ilyenek is vannak. Vannak, akik a közbiztonságot sértik, üldözi őket a rendőrség. (Az elnök a csengő megkocogtatásával ismét figyelmezteti a képviselőt az idő leteltére.) Egy jobban felszerelt és jobban finanszírozott rendőrségre lenne szükség. Elnézést, elnök úr. S az sem igaz, hogy a vagyonok gyarapodása abból származik, amit ön állít. Ez egyszerűen hazugság, minden egyes tétel. (Az elnök a csengőt többször megkocogtatja, letelt az idő.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit