BARSINÉ PATAKY ETELKA

Full text search

BARSINÉ PATAKY ETELKA
BARSINÉ PATAKY ETELKA (MDNP): Elnök Úr! Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Akkor még egyszer a lobbylistáról. Ugyanis megdöbbenve értesültünk arról és szereztünk tudomást róla, hogy elkészült az MSZP-képviselők országos lobbytérképe, amelyen a nagyobb beruházások szerepelnek. Azért fordulunk miniszter úrhoz, mert úgy hírlik, hogy ezeknek a beruházásoknak a nagy része infrastrukturális jellegű.
Az MSZP frakcióvezető-helyettese - aki sajnos most nincs itt a teremben - úgy nyilatkozott, hogy ezeket az MSZP lobbylistáján szereplő beruházásokat be kívánják emelni a területfejlesztési koncepcióba. De kérem szépen, ennek a parlamentnek és ennek a kormánynak még nincs elfogadott területfejlesztési koncepciója! Baja miniszter ígérete ellenére egy éve hiába várunk arra, hogy megtárgyalhassuk azt az országos vagy nemzeti területfejlesztési koncepciót, amiről az előbb itt szó volt. Mint hírlik, még áprilisban is csak az elvek kerülnek elénk, nem maga a kézzelfogható, konkrétumokat tartalmazó koncepció, amely kijelölné az országos infrastruktúra-fejlesztéseket.
Ezen az MSZP-lobbytérképen van vasútfejlesztés, pályaudvar-korszerűsítés, autóút-rekonstrukció, több Duna-híd, repülőtér építése és rekonstrukciója. Felmerül a kérdés: hol és hogyan dőlnek el ezek a beruházások, hány infrastruktúrafejlesztési térképe van az országnak? Van egy minisztériumi álláspont; van egy, még el nem fogadott országos koncepció, ami a megyék álláspontját tükrözné, de még az elveit se hagyta jóvá a parlament; és létezik egy teljesen kész MSZP-s országos lobbytérkép.
Miniszter úr, hogyan dönt a kormány az infrastrukturális beruházásokról? (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit