MÁDI LÁSZLÓ

Full text search

MÁDI LÁSZLÓ
MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök úr, a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Nem most kezdődik ennek a problémának a megvitatása, hiszen mi korábban, egy fél évvel ezelőtt, illetve azt megelőzően is megfogalmaztuk aggályainkat a pályakezdő munkanélkülieknek bevezetendő új foglalkoztatáspolitikai eszközrendszer bevezetését illetően. Akkor a minisztérium képviselői és személyesen miniszter úr is megalapozatlannak vagy nem kellően alátámasztottnak minősítette kritikáinkat. Akkor ugyanis felvetettük azt a problémát: azzal együtt, hogy megszüntetik a pályakezdők munkanélküli-segélyét és bevezetnek egy új gyakornoki rendszert, egy óriási sajtókampánnyal sikerpropagandát folytatnak.
Úgy tűnik, hogy a jelenlegi társadalmi környezet nem tesz lehetővé ilyen előkészítettség után egy hatékonyan működő, úgynevezett gyakornoki rendszert. Ugyanis mind a munkaadók nem kellően motiváltak ebben az új rendszerben a fiatalok alkalmazására, mind a munkaügyi apparátus nincsen kellően felkészülve ezen fiatalok gyakorlati munkaalkalomhoz való juttatása tekintetében, és ilyen szituációban nem várható az a remény, hogy a munkanélküli fiatalok tömegesen tudjanak munkaalkalmakat maguknak szerezni.
Fél év után, tisztelt miniszter úr, a jelenlegi tapasztalatok birtokában, hogyan ítéli meg akkori aggályainkat és kritikánkat? Mennyire tartja jogosnak és reálisnak az akkori véleményünket, illetve milyen lépéseket kíván tenni ezután a fél év tapasztalatainak birtokában?
Köszönöm szépen, és várom válaszát. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit