IZSÓ MIHÁLY

Full text search

IZSÓ MIHÁLY
IZSÓ MIHÁLY (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Képviselőtársak! Az utóbbi időben több vállalkozótól hallani azt, hogy a költségvetésből működő, gazdálkodó szervek időben nem tudják vagy nem akarják rendezni a szállított áruk, az elvégzett munkák ellenértékét, holott azok teljesítése dokumentálva is van. Egyes esetekben ennek nagysága 5-6 millió forintot is elérhet.
A teljesítőnek három lehetősége van. Lemond az igényéről, ölbe tett kézzel várja pénzét vagy peresít. Minden esetben a vállalkozó van rendkívül hátrányos helyzetben, fenyegeti a csőd is. Sőt az adó- és adójellegű kötelezettségeinek sem tud eleget tenni. Késedelem esetén büntetőkamatot is köteles fizetni a több, 2-300 ezer forintos adóhátralék címén. S hiába tartozik neki a költségvetési szervekhez besorolható megrendelő - tehát az állam - 10-szer, 20-szor annyival, még akkor is köteles ezt megfizetni.
Kérdezem: milyen lehetőségek vannak az állami tartozások rendezése területén? Tisztelettel várom államtitkár úr válaszát. Köszönöm. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit