DR. JESZENSZKY GÉZA

Full text search

DR. JESZENSZKY GÉZA
DR. JESZENSZKY GÉZA (MDNP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Ezerszáz éves történelmünkben a vendégeket, az idegeneket mindig szívesen láttuk. De azt hiszem, hogy miniszter úr és képviselőtársaink is egyetértenek abban, hogy bűnözőkben nincs szükségünk importra, ebben sajnos a hazai terméssel is nagyon nehezen birkóznak meg az illetékesek.
Tegnap hajnalban egy Andrássy úti görög vendéglőbe dobtak egy úgynevezett Molotov-koktélt, amitől az kigyulladt. Az előző héten egy kínai vendéglőben két áldozatot követelt egy, a mosdóban hagyott kézigránát. Mindkét meggyilkolt kínai volt.
Az áldozatok és családjuk iránti részvéttel kérdezem miniszter urat, volt-e a családnak tartózkodási engedélye, s ha igen, mikor és mennyi időre kapták. Ugyanezt kérdezem a görög vendéglővel kapcsolatban.
Miniszter úr, mit tud a rendőrség, miért folyik ilyen ádáz harc a külföldi háttérrel rendelkező vendéglők körül? Rendben lévőnek találja-e miniszter úr a külföldi tulajdonú, külföldiek által üzemeltetett vendéglők jogi hátterét?
És végül: mit szól miniszter úr a frissen kinevezett és korábbi eredményes tolnai tevékenysége alapján általam is nagy bizalommal fogadott budapesti rendőr-főkapitány kijelentéséhez, amely szerint - amennyiben a rádió pontosan idézte a szavait - az ilyen jelenségek a mostani szép új világban természetesek. Talán az Andrássy úti vendéglő lángjai szolgáltattak görögtüzet a kormány modernizációs stratégiájának?
Várom válaszát. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit