DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Én megköszönöm Pul László... (Közbeszólások balról: Puch László!) ...képviselőtársam megtisztelő figyelmét, de hadd utaljak arra, hogy akkor, amikor ő arra hivatkozott, hogy az előterjesztés egy fontos kérdést érint ugyan, de a kormányzatnak szándékában áll a gazdasági társaságokról szóló törvény egészének módosítását előterjeszteni, akkor lényegében ugyanolyan hadállás mögé vonult, mint korábban a termőföld külföldiek által való megszerezhetősége vonatkozásában a tilalom kimondása érdekében precízebb szabályok felállítását indítványozó előterjesztésem leszavazásakor, amikor azt mondották, hogy rövidesen sort fognak keríteni arra, hogy az erre vonatkozó kormányzati előterjesztést tárgyalhassa a parlament. Nos, ahogy nem tárgyalta a termőföld külföldiek által való megszerezhetősége tilalma vonatkozásában előterjesztett törvényjavaslatomat, éppúgy nem fogja tudni tárgyalni a gazdasági társaságokról szóló törvény megváltoztatására előterjesztendő kormányjavaslatot, mert én legalábbis az eddigi jogalkotási programban nem találkoztam ezzel a kormányzati szándékkal.
De ha benne van is, akkor is úgy gondolom, egy nagyon fontos kérdést érint az én előterjesztésem. Nevezetesen azt, hogy a csőd- és a felszámolási eljárások során miként játsszák ki a törvényt, és a törvény kijátszását célszerű megakadályozni.
Én úgy gondolom, ebben a körben a Háznak egyformán érdekeltnek kell lennie, mert enélkül nincs alkotmányosság, nincs törvényesség. Tehát ha egyszer felismertük a törvény kijátszásának a lehetőségét, valamennyiünk kötelessége egységesen fellépni annak megakadályozása céljából. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)
Ezért kérem, hogy tessék napirendre tűzni a javaslatot, és akkor majd lehet a kormányzati előterjesztéssel együtt tárgyalni. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Befejezem, elnök úr. Ezért nem is kérek erre sürgősséget, de indokolt ezt napirendre venni. Köszönöm a türelmüket. (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit