IZSÓ MIHÁLY

Full text search

IZSÓ MIHÁLY
IZSÓ MIHÁLY (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Igen tisztelt Államtitkár Asszony! Kedves Képviselőtársak! Nem egyedi jelenségre hívnám fel az illetékes minisztériumok és hatóságok figyelmét, hanem elburjánzott jogtalanságokra. Az utóbbi években jelentősen megnőtt az engedély nélküli fakitermelés, falopás stb. esete. Ha ez így megy tovább, úgy egy-két éven belül nemhogy növekedne hazánkban az erdővel borított területek nagysága, hanem egy-két százalékkal fogyna.
Ez a jelenség nemcsak a tulajdonost váltott területeken, hanem védettség alatt álló erdőknél is növekedett, hiszen az a 170 fő, akiknek feladatuk lenne a terület védése, a terület nagysága és intézkedési lehetőségek hiánya miatt feladataikat ellátni nem tudják. Egy igen jellemző eseti üggyel kívánom állításomat igazolni: az ipolydamásdi úgynevezett petyerák-jelenséggel. Itt a birtokháborításon, engedély nélküli fakitermelésen, falopáson, adóeltagadáson, hazudozáson keresztül látszik az ügyeskedés ténye. A fenti üggyel kapcsolatban egy iratköteget is csatoltam a kérdésemhez, amit most nem kívánok ismertetni.
Kérdéseim:
1. A zsiványságnak hol van a határa?
2. Tett-e vagy szándékozik-e élni a minisztérium olyan javaslatokkal más tárcák felé, hogy örökre elmenjen a kedvük a petyerákoknak a petyerákoskodástól, vagyis a zsiványságtól, a falopástól stb.?
Tisztelettel várom válaszát. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit