DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselő Asszony! Még egyszer idézem: az aláírt támogatási szerződésben az szerepel, hogy "eredményes válságkezelés csak a kórház irányításának és menedzsmentjének átszervezése útján lehetséges". (Dr. Pusztai Erzsébet: Szervezetében és nem a személyi feltételekben!) Ez pedig, úgy gondolom, elég világos beszéd, az önkormányzat vállalta, hogy önkormányzati biztost nevez ki a kórház gazdálkodásának irányítására, és a megfelelő személyi-szervezeti konzekvenciákat is levonja.
Ami pedig a válság történetét illeti, hadd mondjam el azt - erről itt a Házban is esett szó -, hogy egy régóta halmozódó adósságról van szó. A történet 1993-ra nyúlik vissza. (Dr. Pusztai Erzsébet: '94 óta ki kormányoz?!) Ezen túlmenően szeretném elmondani azt is, hogy bizony, tavaly, amikor kapott egy jelentős összegű támogatást az esztergomi kórház, nem hajtották végre a konszolidációs tervet, és ma is működik gyermekosztály 30 százalékos ágykihasználtsággal.
Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit