DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! A képviselő asszony információi több tekintetben tévesek, és nélkülözik a pontos tájékozottságot. Mindenekelőtt az Ok-Tat Kft. ügyében: nem eltűnt 291 millió forint, hanem ellopták - ami, ugyebár, különbség.
Nem ez volt ugyan a kérdés tárgya, de e tekintetben is pontatlanok az információk. Mihály Ottó ügyében a Fővárosi Munkaügyi Bíróság valóban nem folytatott érdemi tárgyalást, de ez nem a dokumentumok formai hiányosságai miatt következett be, hanem azért, mert az intézetet képviselő Pőcze Gábor megbízott főigazgató - mint alperes - helyt adott Mihály Ottó - mint felperes -keresetének, és ennek alapján a Fővárosi Munkaügyi Bíróság október 29-én jogerőssé vált ítéletével visszahelyezte Mihály Ottót a főigazgatói munkakörébe, és elrendelte az elmaradt 1,8 millió forintos munkabér kifizetését. Ennek következménye az, hogy Pőcze Gábor mint megbízott igazgató fegyelmit kapott, hiszen nem a tőle elvárható módon járt el, nem a tőle elvárható módon képviselte az intézmény érdekeit. A tekintetben is tévesek a képviselő asszony információi, hogy Mihály Ottót ismételten elbocsátották volna. Nem bocsátották el! Mihály Ottónak pusztán a vezetői megbízatását vonta vissza a miniszter úr, tehát nem főigazgatója az Országos Közoktatási Intézetnek, de nem bocsátották el.
Mihály Ottó ezek után egyeztetést kezdeményezett Báthory Zoltán helyettes államtitkár úrral, akit a miniszter úr miniszteri biztosként az intézet jövőjének gondozásával megbízott. Báthory úr jelen pillanatban miniszteri biztosként vezeti az OKI-t; s az eltelt időszak alatt sikerült stabilizálni az intézet munkáját, és sikerült kezelni a vezetői krízist.
A Közoktatási Intézet és az Országos Közoktatási Szolgáltató Iroda - mint két háttérintézmény - átszervezésére elkészült egy javaslat. Ezt az intézmények vezetői megkapták, megkapta az OKI igazgatótanácsa is (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), és véleményük ismeretében fog elkészülni az új, belső vezetői egyeztetésre készített tervezet, amelyet ismereteim szerint az Országgyűlés oktatási bizottsága is meg kíván vitatni.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit