SELMECZI GABRIELLA

Full text search

SELMECZI GABRIELLA
SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A Közbeszerzési Értesítő 1997. június 11-ei számában megjelent a KSH Kator Irodájának tájékoztatója, mely szerint az EDS Elektronikus Adatrendszer Kft. 491 millió 200 ezer forint plusz áfa összeget kapott a tb informatikai rendszerének kialakítására, az angol tb-nél működő rendszer adaptációs lehetőségének vizsgálata tárgyában - mint például tendereztetés, adatvédelem. Nyilvános tendereztetés nem volt, beérkezett ajánlat csak egy volt, az EDS-é.
A dolog ebből a szempontból igen érdekes. Az EDS '91-92-ben 1 millió 300 ezer dolláros megbízást kapott az akkori tb-től tanulmány elkészítésére. A parlamentben többször is kifogásolták ezt a tényt, az ügyben akkor még nemzetbiztonsági szempontból Gálszécsi Andrástól is véleményt kértek. '92-ben pedig az Állami Számvevőszék szintén indokolatlannak és feleslegesnek ítélte ezt a kiadást.
Birtokomban van az a tanulmány, mely az egészségügyi intézmények közhasznú társasággá alakításáról szól. Ezt az a Hi-Care cégcsoport készítette '93-ban, amely a nem működő over-ügyben híresült el, illetve amelynek gyógyszercége és egyéb közhasznú társasága csődbe ment. Ebben a tanulmányban szerepel az EDS cég mint a Hi-Care konzorcium tagja.
Elgondolkodtató, hogy egy külföldi cég, amelynek a tb-vel kapcsolatos tevékenységét és az akkor a tb-vel kötött szerződését erős kifogásokkal illették, most nyilvános pályázat nélkül 491 millió forint plusz áfa kifizetést kap; arról már nem is szólva, hogy milyen adatállományokhoz fér hozzá.
Két kérdésem van a tisztelt miniszter úrhoz. Az egyik: hogyan szándékozik megvédeni a magyar egészségügyi informatikai adatbázist (Az elnök a csengőt megkocogtatva jelzi az idő leteltét), melynek értéke felbecsülhetetlen? Tervezi-e a miniszter úr az ügy azonnali kivizsgálását? Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit