KOVÁCS KÁLMÁN

Full text search

KOVÁCS KÁLMÁN
KOVÁCS KÁLMÁN, közlekedési, hírközlési és vízügyi minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Végül is, azt hiszem, különleges dolog, hogy bár tíz éve még közel 40 ezer köbméter szennyvíz, tisztítatlan szennyvíz folyt naponta a Balatonba, ma pedig egyetlen köbméternyi sem - hiszen a csatornázási program, amellyel körbecsatornáztuk a Balatont, a szennyvízkezelés és szennyvízgyűjtés megtörtént, még a '96-os, '97-es esztendőben mintegy másfél milliárdos további költségekkel -; valamint hogy a Kis-Balatont revitalizáltuk, egy akkora tavat Európában, amely Velencei-tó méretű, és amely egyedülálló a maga nemében; egy korábban lecsapolt tavat újraéleszteni, ott egy valódi élővilágot létrehozni; az eddigi, mintegy 70 négyzetkilométernyi felületen létrehozni egy ilyen gyönyörű, újraéledő területet; az, hogy a rétegkotrás a Keszthelyi-öbölben megtisztította a szinte elposhadt vizet; hogy a part menti települések komplex belterületi vízrendezése megtörtént - ez mind nem nagyon jutott el a képviselő úrhoz, csak egyedül az, hogy a miniszter beleivott a Balaton vizébe.
Nos, én azt gondolom, hogy talán ezek a számok is megérdemeltek volna némi figyelmet, és nem ártana valóban komolyan végiggondolni, hogy milyen erőfeszítéseket tett a kormányzat a Balaton megmentésére, a Balaton újraélesztésére, arra, hogy ismét egészségesen lehessen üdülni nemzeti, magyar kis tengerünk partján.
Szeretném felhívni a képviselő úr figyelmét arra is, hogy míg egy német autós szaklap néhány évvel ezelőtt nagy botrányt és vitát kiváltó (Az elnök a pohara megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) véleménye szerint a Balaton szennyezett, idén ugyanez a szaklap megjegyezte (Az elnök ismét jelzi az idő leteltét.): kitűnő minőségű.
Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit