DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! A kormány megalapozatlan sikerpropagandáját a Független Kisgazdapárt különösen Lotz Károly miniszter úr esetében véli megvalósulni, hiszen a közelmúltban masinisztaként ismerhettük meg a miniszter urat, majd a mozdonyról áttették a hajóra, akkor pedig felelevenítve a Maróthy-hagyományokat, a habokba merítette poharát.
Én úgy gondolom, hogy ugyanakkor akik ismerik a magyarországi árvíz- és belvízvédelmi helyzetet, azok egyet kell hogy értsenek velem abban, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében rendszeresen a belvíz, Békés megyében az árvíz okoz gondokat; a gátak állapota olyan, hogy csak a környékbeli lakosok imádsága tartja egybe azokat; a vizeink nagy része fertőzött - szinte napról napra adnak jelentést a rádióban, hogy hol nem szabad még fürödni sem, egyes tavainkban a világ összes bacilusa fellelhető. Ezek után nem lehet azon csodálkozni, hogy amikor a miniszter úr a Balatonba merítette poharát, valami döbbenet ült ki az arcára, miközben kortyolgatta a vizet a tévé kamerái előtt. De hát én úgy gondolom, hogy az a tény, hogy végül is ő ivott ebből a vízből, ez becsületére válik, de egy pár kérdést fel kell tennem ezzel kapcsolatban.
Először is azt kérdezném, hogy miniszter úr mikor szándékozik a partközeli vizekből inni, ott ugyanis még meggyőzőbb lenne, ha ott merítené poharát, és többen is láthatnák. De kérdezem: mikor láthatjuk SZDSZ-kéknek, mondjuk, a Duna vizét, amelyet mi zavarosnak ítélünk meg? Végül megkérdezem: mikor csapja meg a mozdony füstje a miniszter urat?
Várom megtisztelő válaszát. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit