Szolgáltatások

Cégünk teljes körű szolgáltatást nyújt az adatbázisok tervezésétől, a digitalizáláson, archiváláson, digitális adatkonverzión és adatbázis építésen át a digitális tartalmak online, vagy offline publikálásáig.

Elsősorban szöveges adatbázisok építésével, kiadásával foglalkozunk. A bibliográfiai adatbázisoktól a családok elektronikus könyvespolcát gazdagító, a hazai és az egyetemes kultúra legfontosabb értékeit tartalmazó kiadványokig terjed. Egyebek mellett a történelem- és irodalomtudomány, művelődéstörténet, helyismeret, családtörténet, könyvészet szakembereinek, szerelmeseinek biztosítunk korszerű, kereshető formában könyveket, lexikonokat, katalógusokat, bibliográfiákat és folyóirat gyűjteményeket. A térképi adatbázisok készítését hasonlóan kiemelten kezeljük. A történelmi térképgyűjteményeket a képi digitalizálás mellett saját fejlesztésű geoinformatikai programokkal látjuk el és úgy integráljuk település névtárakhoz, ill. egyéb szöveges adatbázisokhoz. Az anyagok hozzáférhetőségét CD-ROM, DVD-ROM hordozón, helyi hálózaton, illetve az interneten is tudjuk biztosítani.

Kapacitásunk, eszközeink, munkatársaink szakértelme és szakmai tapasztalata biztosítja, hogy egy kiadvány előállításának összes fázisát kézben tarthassuk, hatékonyan megvalósítsuk. Megvalósult munkáink sora bizonyítja, hogy partnereink legspeciálisabb igényeit is ki tudjuk elégíteni függetlenül a digitalizálandó tartalomtól és annak mennyiségétől.

Tervezés (mit, hogyan, költségek, pályázatok)

Digitalizálás (szöveg, kép, hang, videó)

Konverzió (tetszőleges digitális formátumok)

Adatbázisépítés (struktúra, funkció, design)

Keresőprogramok (nagymennyiségű anyag nagysebességű indexelése, teljes szövegű keresés, mezős keresés)

Design (arculati elemek, kapcsolódó nyomdai anyagok)

Publikálás (CD, DVD, WEB — teljes honlapok, intranet, XML, kereshető hasonmások)

Forgalmazás (kiskereskedelem, viszonteladók)

Úgy gondoljuk, elsősorban azoknak szólnak megoldásaink, akik az információt használni akarják. Mi a jól használható információk költségtakarékos, hatékony előállítására, nagytömegű tartalmak kezelésére helyezzük a hangsúlyt: a formától függetlenül a tartalomra.