Politika

Full text search

Politika
I. 10. Ellenzéki adatok szerint a SZU-ban a politikai foglyok száma eléri a 10 000-et
I. 28.–II. 3. Brezsnyev kubai látogatásakor kifejti a hivatalos szovjet álláspontot a világforradalmi folyamat dialektikájáról a SZU ellenzi a forradalmak exportját: azoknak a helyi viszonyok között kell „megérniük”.
IV. hó eleje Szaharov 3500 szavas válaszában kritikát gyakorol Alekszandr Szolzsenyicinnek a szovjet vezetőkhöz intézett levele felett Szolzsenyicin politikai utópiájában egy diktatórikus, elzárkózó, pánszláv és vallásos értékekre támaszkodó antitechnicista Oroszország képét vázolja fel, amit Szaharov az európai liberalizmus nevében elutasít.
VI. 16. Megválasztják a Legfelsőbb Tanács tagait. A választásra jogosult állampolgárok 99,98%-a adja le voksát, s a hivatalos jelöltek a szavazatok 99,79%-át kapják.
VI. 19. Zsukov marsall halála.
VII. 8. Kb-határozat a már az 50-es években is épülő (3200 km hosszú) Bajkál–Amúr vasútvonal (BAM) felépítéséről.
XI. 23–24. Brezsnyev főtitkár és Gerald Ford amerikai elnök Vlagyivosztokban megállapodnak a SALT–II. szerződés alapelveiről.
XII. 20. Az Egyesült Államok kongresszusa a politikai ellenzék üldözése és a zsidók kivándorlásának korlátozása miatt diszkriminatív kereskedelmi törvényt fogad el a SZU-val szemben.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť