SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Csak államtitkár úrnak szerettem volna nagyon röviden reagálni, hiszen azt mondta, hogy mi a magyar közszolgákat és a közben dolgozó embereket, szakembereket támadjuk. Valóban van miért sokakat. Nem mindenkit, hiszen nagyon sokaknak, amikor arról beszélünk, hogy rendszerváltás után meg most... Az a kérdés, hogy hogyan, mitől fél most ezeknek az embereknek a sokasága. Kik azok, akik mondjuk, a játszótérbotrány során látványosan két-három akácoszlopra teljesítettet írtak? Nyilvánvaló, sokan vannak benne ebben a buliban. Igen, államtitkár asszony, konkrétan ezt a szót mondta: lehet, hogy van, akit kihagynak belőle, és ezért mondtam, hogy nem ítélem el egységesen az összes fideszest, mert egyrészt csak asszisztál ehhez a sok disznósághoz, másik részük meg végrehajtja, de egyértelműen arról van szó, hogy egész rendszerszintűnek kell lennie a lopásnak. Mert ha kimennek ellenőrizni, jóváhagyják a kifizetéseket, a kifizetéseket megtérítik, és amikor jön az OLAF, akkor az összes magyar ember pénzén a lopásokat pedig kifizetik közpénzből. Nyilvánvaló ez az a tendencia, amire nagyon nehéz azt mondani, hogy nem.
Államtitkár úrnak reagálok még, mert mondta azt, hogy Hadházy Ákos kollégám támadja a magyar rendszert. Nagyon nehéz nem támadni. Tehát hogy nem kéne feldobálni akkor a labdákat. Az Országos Roma Önkormányzat ügyeiről. Önök is tudják, miről van szó, önök is ismerik. Ezt kell megvédeni? Az ESZOSZ-t meg kell védeni? De mondhatjuk itt végig. Nem Voldemort feleségéhez kötődik, de ott van a Tisza-tónál: 6 milliárdból pótolta ki a vízügy az iszapot. Betették középre, és másfél éven belül visszamosta az összeset a víz. Mint Déva vára. 6 milliárd ment el rá. És azonkívül hogy üzemeltették a vízügyet, semmi nem történt.
És ezekből sok van: 40 centis kilátó Bodrogkeresztúron. Másfél milliárd, részben uniós forrásból újították fel a termálfürdőt Nagyszénáson, és soha nem kezdett el működni a geotermális rendszer mellette. Megérte? Hány ilyen van? Ezért mégis ki a hibás? Gyurcsány? Vagy kicsoda? Soros György? Norvégok?
Tehát nyilván terhek sokaságát vették át, problémák sokaságát vették át, de ezeknek, amiket mondok, ezek jelentős része 2015-ös program, ’14-es program, az önök döntéshozása, és hét évvel a kormányzásuk után már visszafelé mutogatni teljesen nevetséges. Köszönöm szépen. (Taps az LMP padsoraiban. - Közbeszólások a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť