DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm. Nem visszaélve az idejükkel egy dolgot szeretnék tisztázni. Én egy szóval nem mondtam, hogy az MSZP részéről elhangzott volna, hogy csökkenteni kell az uniós forrásokat. Sok mindent kinézek a baloldalból, de ezt nem nézem ki, és nem hangzott el ilyen. Viszont az uniós vezetők részéről sokszor elhangzott. Szeretném önnek is elmondani - csak hogy konkrét legyek -, hogy az uniós vezetők munkavacsoráján az azóta megbukott olasz miniszterelnök közölte a V4-es vezetőkkel, hogy fogadjanak be bevándorlókat, vagy a nettó befizetők minden uniós támogatást megvonnak tőlük. A forrás az egyébként jól értesült Politico 2016 februárjában. 2015 szeptemberében a német belügyminiszter beszélt arról, hogy helyes Jean-Claude Juncker felvetése, miszerint meg kell vonni a strukturális forrásokat a kvótát ellenző tagállamoktól. Azt is mondta, hogy beszélni kell a nyomásgyakorlás eszközeiről. Ezt mondta a ZDF német televíziónak. Tehát felhozta ezt a fenyegetést a Bizottság elnöke, az olasz miniszterelnök és a német belügyminiszter is.
Olyan kockázat ez, amivel okkal számolunk a következő években, addig legalábbis mindenképp, amíg a következő hétéves uniós költségvetési tervekről zajlanak a tárgyalások. Köszönöm, hogy meghallgatott. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť