SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Elhiszem, hogy ön onnan, ahol ül jelen pillanatban, furcsának tartja, hogy Orbán Viktor rendszerét a Kádár-rendszerhez hasonlítjuk, de ha egy kicsit levenné azt a szemellenzőt, amit a Fidesz okoz önnek, akkor látná, hogy semmi mást nem csinálnak, mint mennek az egypártrendszer felé. Önök egypártrendszert akarnak Magyarországon, csak a Fidesz, ezt már szavakban is kimondták, és innentől kezdve már csak egy lépés választ el minket attól, hogy majd megpróbálják - most még csak elvileg a törvényes kereteken belül, aztán majd esetleg a törvényes kereteken kívül is - megakadályozni azt, hogy más párt legyen ebben az országban; errefelé tartunk.
Burány Sándornak szeretném mondani, hogy azt, hogy valakit bánt vagy nem bánt a vörös csillag, hadd döntse már el ő! Tudja, ez olyan, és ezt is elmondtam, hogy sajnos nem tanítottuk meg és nem mondtuk el a fiataljainknak, hogy mennyi problémát és mennyi aljasságot jelentett ebben az országban, milyen súlyos bűnöket jelentett és követtek el a vörös csillag égisze alatt. Ezeket onnan lehet észrevenni, és én megteszem egyébként nagyon sokszor, hogy amikor látok egy embert Che Guevara-pólóban, akkor mindig megkérdezem, hogy miért jó az neki, hogy egy tömeggyilkos van a mellén. Abban a pillanatban elgondolkoznak ezek a fiatalok, mert ők nem is tudják, hogy egy tömeggyilkos van a mellükön, ők csak úgy gondolják, hogy ez most egy trend, hogy mondjuk, Che Guevara-pólót hordjanak. Aztán amikor elmondja az ember neki, hogy mondjuk, adott esetben mit tett Che Guevara, akkor lehet, hogy utána már nem fogja annyira hordani ezeket a pólókat.
Tehát ha megtanítanánk és elmondanánk, hogy mit tettek a vörös csillag égisze alatt ebben az országban, akkor lehet, hogy ugyanúgy megbotránkozást jelentene ennek a sörnek a logója, de így most, jelen pillanatban lehet, hogy igaza van, hogy annyira nem kelt félelmet; énbennem igen, mert nem szeretném - még akkor sem, ha esetleg Orbán Viktornak hívják majd az akkori vezetőt (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.) -, hogy egyszer a vörös csillag visszatérjen Magyarországra. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť