V. NÉMETH ZSOLT

Full text search

V. NÉMETH ZSOLT
V. NÉMETH ZSOLT földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! Elsőként szeretném képviselő asszonyt tájékoztatni, hogy az illetékes környezetvédelmi hatóság, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Salgótarjáni Járási Hivatala már megvizsgálta az ön által fölvetett környezetvédelmi panaszt. A környezetvédelmi nyilvántartás szerint a TRP-Terenye Kft. a bátonyterenyei telephelyén fahulladék újrahasznosításával és feldolgozásával foglalkozik, és rendelkezik a tevékenység végzéséhez szükséges levegővédelmi és hulladékgazdálkodási engedéllyel. Jelentési kötelezettségeinek eleget tesz, az üzemelő pontforrások légszennyezőanyag-kibocsátása a mérések alapján nem haladja meg az engedélyben előírt határértéket.
A panasz kivizsgálása érdekében a területi környezetvédelmi hatóság az illetékes katasztrófavédelmi hatósággal 2017. február 14-én közös helyszíni ellenőrzést tartott a telephelyen. A környezetvédelmi hatóság megállapította, hogy az egyes hulladékok tárolása nem megfelelő, ezért azonnali hatállyal elrendelte a hulladékok szabályos tárolásának megoldását. Kötelezte a céget, hogy a fűrészporral erősen szennyezett területeket a telephelyen és annak környezetében haladék nélkül tisztítsa meg. A hatóság vizsgálata szerint az üzem az egyéb levegőtisztaság-védelmi előírásoknak megfelelt.
A katasztrófavédelmi hatóság a veszélyes áruk szállításának telephelyi előkészítését rendben találta, azonban a tűzvédelmi ellenőrzésnél hiányosságokat tárt fel, és hatósági eljárást indított a cég ellen.
A fentiekből látható, hogy a hatóságok késlekedés nélkül vizsgálják ki a felmerülő panaszokat, és a jogszabályoknak megfelelően intézkednek az előírások betartása, jelen esetben a környezetminőség védelme érdekében. Kérem képviselő asszonyt, hogy fogadja el a válaszomat. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť